Traži se zagonetno nestali Mostarac

07.12.2015

Ni nakon gotovo tri tjedna još se ništa ne zna o sudbini misteriozno nestaloga Mostarca Dražena Dujmovića (52), brata poznatog hercegovačkog poduzetnika Zorana Dujmovića.

Dražen je zadnji put viđen 18. studenoga u večernjim satima, kada je u autopraonicu u mostarskom naselju Smrčenjaci dovezao vozilo na pranje, piše Večernji list BiH.

Pozdravio se s vlasnikom autopraonice i otišao, a navodno je potom uočen kako ulazi u neko vozilo na Bijelom brijegu i od tada mu se gubi svaki trag. Njegov nestanak policiji je prijavila supruga Emica, nakon čega je raspisana potraga. Upućeni u potragu za Dujmovićem navode kako istražitelji sumnjaju da je Dujmović žrtva kriminalnog miljea, međutim glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić ističe kako su to samo nagađanja.

- Istraga se vodi u više smjerova i kad budemo imali više informacija, bit ćete upoznati. Na upit je li utvrđeno gdje se gubi signal Dujmovićevog mobitela, mogu samo reći kako imamo neke podatke, no o tome, u cilju istrage, ne želimo govoriti- kazao je novinarima Ljudevit Marić. Kako je mnogima poznato, nestali Dujmović je posuđivao novac uz kamatu, a upravo na osnovi zadnjeg mobilnog signala je i krenula velika potraga.

- Policija je uputila poziv Hercegovačkoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) Mostar da pomoge u potrazi za nestalim. Na teren je izišlo 30 pripadnika specijalne policije, 30 lovaca sekcije Cim, Ilići i Vihovići, inspektorski tim MUP-a, prijatelji i rodbina te 28 gorskih spasioca iz Širokog Brijega, Čitluka i Mostara. Pretraženo je 17 zona po predjelima brda Planinice, prema Gorancima.

Pronađene su određene stvarčice, ali ne zna se pripadaju li nestalom, odnosno policija to utvrđuje - kazao je Zdenko Marić, predsjednik GSSBiH. Potraga traje.

Tagovi: HGSS
loading...