Tradicionalni Valentinovski koncert od ove godine u velikoj dvorani Kosače

Valentinovo, koncert, Mostar
Nakon niza uspješnih koncerata koji se povodom Dana zaljubljenih organizirao u Galeriji kraljice Katarine u sklopu Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, od ove godine koncert će se organizirati u velikoj dvorani Kosače s još više glazbenika i s još boljom produkcijom.

Na ovogodišnjem koncertu nastupit će domaći glazbenici. Pored mostarskih simfoničara, a pod ravnanjem dirigenta Damira Bunoze, nastupit će i solisti: Anđela Ljubić, Lucija Zovko, Josip Prskalo i Ivo Jurić.

„Valentinovski koncert, kojeg organiziramo po treći put, postao je jedan od najboljih i najljepših koncerata u našem gradu. Iz godine u godinu interes publike je bio sve veći i veći i galerija nam je postala mala. Zato smo odlučili od ove godine koncert premjestiti u veliku dvoranu Kosače. Naravno, samim premještanjem koncerta i organizacija će biti na još boljoj razini i uvjeren sam kako će publika, posebno zaljubljeni, istinski uživati u ovakvom kulturnom događaju", kazao je ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar Darko Nikolić.

„Program će biti raznolik i potrudili smo se odabrati najljepše ljubavne pjesme što domaće, što strane. I ovim koncertom nastojimo promovirati domaće glazbene snage koje imaju što ponuditi u umjetničkom smislu i drago mi je što se radi o vrlo dobrim i mladim solistima koji će, siguran sam, uz pratnju orkestra i dobre aranžmane glazbom darivati za sve one koji će doći na koncert.", najavio je dirigent Bunoza.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni Kosače od ponedjeljka 2. veljače, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Pučkoj kuhinji u Mostaru i udruzi Minores.

Pokrovitelj koncerta je Grad Mostar, a glavni sponzori HT Eronet.