FOTO  Top 3 mostarske prometnice na kojima lako možete izgubiti glavu

prometna nesreća, donja mahala, Mostar, prometnice, opasnost, prometne nesreće, Mostar
Ovaj puta smo napravili popis mostarskih prometnica i izabrali tri na kojima možete vrlo lako stradati.

1. Prometnica Bulevar-Donja Mahala. Od prvih dana od kada je napravljena ova „moderna" gradska prometnica je crna točka mostraskog prometa. Teško da postoje statistički podaci o broju nesreća na ovoj prometnici, ali je sigurno da se one mjere u stotinima, nerijetko i sa smrtnim ishodom. Gradske vlasti su pokušale puno toga da smanje broj nesreća na ovoj prometnici, ali očito da to nije dovoljno, jer i dalje smo svjedoci brojnih nesreća na ovoj prometnici.

2. Dubrovačka ulica. Mjesto kao izuzetno opasno za promet i na kome se dogodio veliki broj prometnih nesreća je Dubrovačka ulica. Na ovu prometnicu izlaze Ulice Hrvatske mladeži i Vukovarska, i upravo nesmotreni izlaznici, te oduzimanje prava prvenstva su uzroci brojnih nesreća. Dodatan problem su i nepropisno parkirana vozila duž prometnice koja ometaju normalan promet.

3. Vrh Avenije-Sutina. Iako smo ovu prometnicu stvili na treće mjesto ona je trenutno top 1 u gradu po broju prometnih nesreća. Gotovo svakodnevno smo svjedoci prometnih nesreća na ovoj promotnici, ali za to očito nikoga nije briga. „Stručnjaci" su na vrhu Avenije postavili totalno nelogičnu signalizaciju za promet koja zbunjuje sve, pa i vozače sa višegodišnjim iskustvom. Nelogično je to što pravo prvenstva imaju vozila koja prometuje od Avenije prema nigdje, ili u prijevodu do početka mosta koji će nekada biti u funkciji.

Ovo su samo tri mjesta koja su opasna po život učesnika u prometu. Ne kažemo da su za sve krive vlasti, jer ipak  u većini slučajeva za nesreće je kriv ljudski faktor i neprilagođena brzina uvjetima na prometnicama, te nepažnja samih učesnika u prometu. Izuzetak je ova zadnja prometnica Vrh Avenije- Sutina na kojoj se pod hitno treba promijeniti režim prometovanja.

HERCEGOVINA.info