Tomislav Lončar: Za POWER projekt imam samo riječi hvale, imati ću priliku raditi u struci i napredovati

projekt POWER, projekt POWER, Mostar
Jedanaest osoba sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, počeli su svoj pripravnički angažman, nakon što su potpisali ugovore o suradnji sa predstavnicima jedanaest poduzeća, ustanova i organizacija. Ugovori su potpisani u Sarajevu i Mostaru, a ova suradnja između poslodavaca i osoba sa invaliditetom je omogućena u okviru projekta "POWER" koji financira Europska unija, a implementira Caritas Bosne i Hercegovine.

Pripravnički angažman podrazumijeva kratkoročnu priliku osobama s invaliditetom za razvijanje profesionalnih vještina, stjecanje radnog iskustva i razumijevanje radnih zadataka. Pripravnici su osobe s invaliditetom, s najmanje 50 % invaliditeta, do 35 godina starosti i koje nemaju radno iskustvo, odnosno evidentirane su u službama za zapošljavanje kao nezaposlene osobe.

"Naša filozofija aktivnosti je društvena interakcija i mislimo da kroz sudjelovanje u ovom projektu upotpunjujemo našu viziju. Projekt power je doista hvale vrijedan i mi ga ocjenjujemo kao dobitan za sve pripravnike, ali i sve poslodavce. Duboko vjerujemo da će ovaj projekt za rezultat imati i poticaj drugima da u budućnosti budu dio ovakvih projekata i da podižemo drušzvenu odgovornost na višu razinu. Za nas je neupitno sudjelovanje u sličnim projektima u budućnosti, a naše javnosti jako pozitivno reagiraju na sve aktivnosti koje obavljamo u okviru ovoga projekta" priopćili su iz Arene Sport Centra jednog od suradnika u ovom projektu.

Jedna od osoba koje su dobile pripravnički angažman je Tomislav Lončar, student novinarstva na Filozofskog fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

"Ja kao jedan od pripravnika imam samo riječi hvale za projekt. Mogu reći kako sam sad siguran da moj trud i završavanje fakulteta nije uzaludno ako je ikada postojala sumnja čemu sve to kad posla za mene svakako neće biti. Naravno ništa to ne bi bilo tako da nije firmi koje nam žele dati priliku, tako da sam neizmjerno zahvalan Areni sport centar njenom direktoru Ivici Džidiću i mom mentoru Marinu Čuljku te što ću imati priliku raditi u struci i učiti o svom zanimanju i kako napredovati. To mi je u svemu ovom i najbitnija činjenica, da ovo nije samo recimo formalnost nego ćemo stvarno raditi svoj posao i steći iskustvo kao i svi drugi" izjavio je Tomislav.
Oduševljene se na licu nije moglo sakriti, kao ni reakcije ljudi na ovakva društveno odgovorna djela.

Dora Bilan