Telemach će "zacrniti" utakmicu Lige prvaka Dinamo Kijev-Dinamo Zagreb

Tako kažu u kabelskom operateru Telemach, a obrazloženje je da to od njih traži HRT koji ima ekskluzivno pravo prijenosa te utakmice. Ta vijest je izazvala burne reakcije korisnika Telemacha, a jedan od njih se izravno i obratio našem portalu.

Mi Hrvati iz Mostara smo očito pokusni kunići za sve ono što se dešava ili bi se trebalo desiti na ovim prostorima. Ne tako davno ukinut nam je zemaljski prijem HRT-a, pa smo svi brže bolje požurili u kupovinu digitalnih prijemnika i kojekakvih kartica da bi mogli gledati programe na našem jeziku. U to vrijeme ta oprema je stajala oko 1000 km, što nije mala svota za naše prilike. Što je najgore u Istočnom Mostaru se bez većih problema mogu gledati zemaljski kanali iz Hrvatske.

Dolaskom kabelskih operatera koji su u svojim paketima nudili i sve tv kanale iz Hrvatske, opet smo skoro svi postali korisnici tih usluga, što je naravno opet trebalo platiti. I sada nakon svega pojavljuje se Telemach koji je kao veliki operater poklopio male, što i nije neka novost na tržištu, ali isti taj Telemach počinje terorizirati svoje korisnike svojim najavama uskraćivanjem slike sa utakmice koju igra Dinamo u Ligi prvaka . Opaska da to od njih traži HRT je demantirana od samih ljudi iz vodeće hrvatske tv kuće, pa nama korisnicima ne ostaje ništa drugo nego misliti da se neko sa nama grubo igra. Nikada se niko iz Telemacha nije potrudio zatamniti sliku na jedoj od mnogobrojnih turskih serija kojima nas bombardiraju na nekoliko desetaka kanala iz svoje  ponude. Sjetimo se samog počeka njihovog prodora u Mostar i vjerskih programa koje su izbacili iz ponude kada su se korisnici počeli negodovati. Hvala Bogu da danas imamo pravo izbora za svoj novac, te ću (vjerujte nisam sam) ukoliko se utakmica dva Dinama zatamni raskiniti ugovor sa Telemachom i potražiti operatere koje nas neće ometati da gledamo i slušamo ono što volimo.

hercegovina.info