Sveučilište u Mostaru za Bosnu

Studenski Zbor, Sveučilište u Mostaru, Vedran Biokšić

Dogovoreno je da studenti od sutra krenu u veliku akciju prikupljanja svih vrsta pomoći.

Središnji događaj bit će koncert Zabranjenog pušenja, 30.svibnja, na Kantarevcu koji je već dogovoren u sklopu projekta Dani Studentskog zbora. No, obzirom na situaciju on će biti humanitarnog karaktera te će sav prihod biti namijenjen za pomoć žrtvama. Ulaznice po cijeni od 8KM,bit će u prodaji od četvrtka, uz prigodan performans, dok će od sutra (utorak) na sportskom igralištu kampusa (vojničko) u funkciji biti središnji štand za prikupljanje pomoći. Na štandu će do petka, u razdoblju od 10-18sati, dežurati volonteri te prikupljenje stvari svakodnevno razvrstavati.

„Studentski zbor je stupio u kontakt sa studentima podružnice u Orašju, kao i kolegama iz Odžaka, Banja Luke i drugih mjesta, koji su u iznimno lošoj situaciji, stoga želimo što prije organizirati što veći broj ljudi, odnosno studenata, da se zajedno pokrenemo i pomognemo koliko je u našoj moći. Iz tog razloga je i cijena ulaznica veća, što prvotno nismo imali u planu, no sada smo sve naše aktivnosti usmjerili ka humanitarnom radu," kazao je Vedran Biokšić, predsjednik Studentskog zbora.

Cijelu akciju podržavaju svi fakulteti na čelu s rektoricom Ostojić.

U projektu sudjeluju udruge Sveučilišta: HSPF, EGEA, Klub mladih pedagoga, Bohemsa, Zamfis, FSEF, HSSA, Aiesec, Elsa, IACES, IAESTE, kao i udruge grada Mostara: Minores, Moj grad te Frama Mostar.