FOTO  Sveučilište u Mostaru: Veleposlanik Kine u BiH posjetio FPMOZ

Sveučilište u Mostaru: Veleposlanik Kine u BiH posjetio FPMOZ

Kineskog veleposlanika primili su dekan Vasilj sa  svojim suradnicima, prodekanom za nastavu  dr.sc. Marinom Ćorlukom, te njegove pomoćnice dr.sc. Lejla Knezović i mr.sc. Sanja Tipurić Spužević.

Dekan Vasilj je tom prilikom rekao: "Izuzetno zadovoljstvo i čast nama kao svečulištu u Mostaru, akademskoj zajednici, pogotovu  fakultetu FPMOZ , te meni kao dekanu te ustanove je da je veleposlanik najmnogoljudnije zemlje na svijetu NR Kine izrazio želju da posjeti Mostar i našu instituciju. Cilj je uvijek obostran, i mora biti obostran , a mi ćemo uvaženom gostu pokazati kako funkcionira naša ustanova. U sklopu današnjeg posjeta otići ćemo i do kampusa 2 u Rodoču. Obići ćemo sportske terene, dvoranu i bazen, te vidjeti u kakvim uvjetima rade i uče naši studenti. Naši interesi su partnertski i obostrani, i ukoliko bude volje i mogućnosti uspostavit ćemo suradnju.  Smatram da projekti odlaska naših studenata i profesora na međunarodnu saradnju u NR Kinu su te mogućnosti koje nam se otvaraju kao sveučilišnoj zajednici i onima koji žele znanjem napraviti iskorak u svijet”

Veleposlanik Dong Chunfeng rekao je kako mu je ovo prva posjeta mostarskom Sveučilištu te da mu je cilj zajednički pronaći obrasce za buduću suradnju.

Istaknuo je kako je održao sastanak i s dekanom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem su razmatrali mogućnost eventualnog otvaranja katedre za kineski jezik.

HERCEGOVINA.info