Svečano otvorenje JU Osnovne škole „Gnojnice“ Mostar

Osnovna škola Gnojnice, Gnojnice
Direktor ove škole Enes Džiho kazao je kao su jako zadovoljni uvjetima u škole posebice kada se zna u kakvim su uvjetima radili prije četiri godine.

-Školu trenutno pohađa 433 djece, što je više za 90 učenika, nego što je bilo u prethodnoj školi što govori kako je povećanje broja učenika svake godine evidentno'', rekao je Džiho.
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić naglasio je kako su uvjeti za održavanje nastave bili teški te da je stoga značaj ove škole veliki.
-'Ovo je novo naselje koje se širi i koje ima potrebu za ovolikim objektom i veliki broj djece je dao obvezu Gradu da se ova škola izradi i da se dovede u ovakvo stanje. Na ponos cijelog grada smo završili ovaj objekt, na koji je utrošeno 5 milijuna maraka'' , rekao je Bešlić te dodao kako najveću zaslugu za ovu školu imaju vijećnici SDA koji su pokrenuli inicijativu i to je bilo vrlo važno, to je doprinijelo da ide realizacija ovog projekta - naglasio je Bešlić.

Edin Mušić, predsjedavajući zastupničkog doma parlamenta FBiH, koji je istaknuo kako su realizaciji ovog projekta i obećanja imali razumijevanje grada i gradonačelnika i potpunu sinergiju tijekom realizacije ovog projekta.

Novi objekt Javne ustanove Osnovne škole „Gnojnice" Mostar je suvremen, namjenski i odgovarajući školski objekt ukupne površine 4809m2, od čega je školskog prostora 3539 m2, sa sportskom dvoranom površine 1270m2. To je školski objekt sa prostranim ulaznim holom, 12 učionica sa priručnim kabinetima, 6 kabineta sa priručnim kabinetima, knjižnicom i prostorom za rad Vijeća učenika, prostorom za produženi boravak, zbornicom, prostorijama za upravu škole i prijem roditelja, zubnom ordinacijom, sa sanitarnim prostorijama za učenike i nastavnike, prostranim hodnicima, sportskom dvoranom s tribinama i svlačionicama, sanitarijama, kabinetom za nastavnika i ostavom za sportske rekvizite i opremu, dizalom, podrumskim prostorom s kotlovnicom na drva i pelet te parterom površine 4280m2.

Ukupna vrijednost investicije za izgradnju i opremanje školskog objekta Osnovne škole „Gnojnice" iznosila je cca. 4.988.000,00KM od čega je Grad Mostar financirao 2.231.000,00KM, Hercegovačko-neretvanska županija 1.926.990,00KM, Islamic development bank Jeddah Saudijska Arabija 200.000,00$ tj. cca. 335.000,00KM, Vlada Federacije BiH 200.000,00KM, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice 190.000,00KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta 55.000,00KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH 40.000,00KM i Fond za zaštitu okoliša HNK 10.000,00KM.
Uz brojne goste i uzvanike svečanosti otvaranja škole bili su nazočni predstavnici Federacije BiH, HNŽ-e i Grada Mostara.