FOTO  Svečano otvoreni Dani Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

studentski zbor, dani zbora, Mostar, Sveučilište u Mostaru

...6. po redu Dani Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.
U suradnji sa Udrugom hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH ( UHAKUD u BIH) održan je i veliki plesni i pjevački koncert pod nazivom „ Društva Hercegovine za društva Bosne" u kojem je nastupilo 16 KUD-ova sa područja Hercegovine. Nakon koncerta, publika je uživala u dramskoj predstavi „ U godinama gladi „ u izvedbi HKUD „ Didak „ župe Grandići, koja je proglašena najboljom predstavom na 26. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima kod Vinkovaca. Sav prihod od prodanih ulaznica je usmjeren za pomoć kulturnim institucijama u Bosni koje su proljetos stradale od velikih poplava.

Brojni ugledni gosti društvene i akademske zajednice grada Mostara došli su podržati rad Studentskog zbora i tako uveličati sinoćnje otvaranje. Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru , prof. Izabela Dankić je uputila čestitke ispred Rektorata, istaknula Studentski zbor i rad mostarskih studenata kao izuzetno važan čimbenik i temelj budućeg razvijanja Sveučilišta, ali i izrazila veliko zadovoljstvo i buduću potporu za brojne projekte koje su studenti marljivo pripremali tijekom akademske godine.

Predsjednica Studentskog zbora , Janja Marušić je izrazila veliko zadovoljstvo što je upravo ovakva velika manifestacija imala i svojevrstan humanitarni čin , te najavila program koji je pred studentima u mjesecu svibnju:
„Večerašnje otvorenje je pokazatelj kako želimo podići kulturu koja je na nezavidnoj razini i pomoći društvima Bosne u očuvanju kulturne baštine te će sva sredstva od ulaznica biti namijenjena kulturnim institucijama i projektima za obnovu nakon prošlogodišnjih poplava".

Pozivam i sve studente da uživaju i iskoriste program koji je namjenjen isključivo za njih u tjednima koji su pred nama, a sadržavat će brojne sportske, kulturne, edukacijske i zabavne sadržaje za sve studente mostarskog Sveučilišta.

Dani Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru trajat će kroz čitavi mjesec svibanj i početak lipnja, u sklopu kojih će biti organizirani brojni sportski, zabavni, kulturni i edukacijski sadržaji za sve studente. Detaljan program može se pronaći na web stranicam Studentskog zbora i službenoj facebook stranici " Studentski zbor Mostar "

Fotografije preuzete sa www.treci.ba