FOTO  Svečani prijem povodom blagdana sv. Franje Asiškog, utemeljitelja franjevačkog reda

U središtu Hercegovačko-franjevačke provincije brojne goste iz javnog, vjerskog, kulturnog i političkog života Mostara i Hercegovine, među kojima su bili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić, pozdravio je provincijal navedene provincije dr. fra Ivan Sesar, kazavši kako Franjo Asiški svojim životom i djelom može biti jak temelj za izgradnju boljeg života.

''Iako je prošlo više od 800 godina od života i djelovanja svetog Franje, njegova poruka je i danas aktualna, ne samo za njegove sljedbenike, nego za sve ljude dobre volje'', kazao je fra Ivan Sesar.

Čestitavši nebeski rođendan svetog Franje Asiškog u ime Biskupskog ordinarijata u Mostaru don Željko Majić pozdravio je sve nazočne kazavši da utemeljitelj franjevačkog reda može biti primjer svim ljudima, a ne samo franjevcima, jer se zalagao za zajedništvo koje je uistinu potrebno svima.

Franjo Asiški bio je jedna golema veličina s ogromnim duhovnim vrijednostima na kojima može počivati čitavi svijet i na tome graditi jedan još bolji svijet, kazao je prilikom svog obraćanja i iskazivanja čestitki ispred Islamske vjerske zajednice u Mostaru imam Salko Dedovoć, te zaželio da ovaj blagdan unese mir i dobro medu sve ljude.

Potreba dijaloga i zajedništva iako svetog Franje Asiškog nema u julijanskom kalendaru, iznoseći čestitke u ime Srpske pravoslavne crkve u dolini Neretve iguman Danilo Pavlović priznao je da se treba diviti njegovom životu, djelu i poruci koju je ostavio, jer on je, kako ističe, tvrdio da smo svi mi braća i sestre, a to je biblijska istina od koje se, kako je poručio, zaista ne može pobjeći.