Sutra školarci ostaju bez prijevoza?

prijevoz učenika
Izrazio je zabrinutost zbog toga što problem koji je davno trebalo riješiti ni pred stanjem potpunog kolapsa odgovorne osobe ozbiljno ne shvaćaju, pa o njima i ne razgovaraju.

Ukidanje prijevoza

- Nadam se da će prijevoznik ispoštovati to što je rekao i mislim da mu treba zahvaliti jer je skoro tri mjeseca vozio na riječ, iako smo svi svjesni da je i samo poduzeće u teškoj financijskoj situaciji, kazao je Lauš. Ukidanje prijevoza, kako je podsjetio, najavljeno je tjedan dana ranije i smatra da se nikako nije smjelo ostaviti za rješavanje nakon isteka danog roka.
- Međutim, ja se nadam da će, ako ne budu dalje vozili, onda sigurno i u Gradu Mostaru i u Vladi HNŽ-a cijelu situaciju ozbiljno shvatiti i konačno sjesti i naći rješenje, kazao je Lauš.
U protivnom, kako ističe, posljedice bi mogle biti katastrofalne ako se uzme u obzir reakcija roditelja koji su prilikom prošlog ukidanja prijevoza najavljivali blokade najfrekventnijih prometnica na području Mostara.
- Situacija je više nego teška za sve nas u obrazovanju. Već i ptice na grani znaju kako Grad Mostar od srpnja prošle godine nije uplatio ni jedne marke za materijalne troškove, a već sedam mjeseci se djelatnicima koji idu na posao nije platio ni prijevoz. Mi ćemo kao sindikat u četvrtak održati sastanak i donijeti konačne odluke o daljnjim postupcima. Sa sigurnošću mogu reći da ćemo se svim zakonom propisanim sredstvima boriti za izlazak iz teške situacije u kojoj se našlo osnovno obrazovanje, koje je i zakonom obvezno, poručio je Lauš.

Moguće posljedice

Podsjetimo, na početku školske godinu u Mostaru je ukidanjem prijevoza u više škola bilo onemogućeno izvođenje nastave jer 2320 učenika nije bilo u mogućnosti dolaziti na nastavu.
Ista priča mogla bi se ponoviti već sutra ukoliko gradski i županijski oci još danas ne naprave čudesne korake, kojim bi mogli zaustaviti val nezadovoljstva i prosvjeda koje su već najavili sindikalci i roditelji mostarskih školaraca.

Izvor: dnevni list