Susreti srijedom: "Blind date u Franjevačkoj"

susreti srijedom, franjevci, mladi katolici, susreti srijedom, franjevci, mladi katolici, susreti srijedom, franjevci, mladi katolici
Kakve to veze ima s nama? Umjesto da se svatko od nas susretne s nekom drugom osobom (u romantičnom smislu, jel'), na ovom susretu svi koji dođu susresti će se sa samim sobom i s Bogom. Parola je: "Dođi sebi dok još imaš kome."

Ovo je prilika da neko vrijeme provedete u kvalitetnoj tišini, molitvi, glazbi, pomirenju i razgovoru i da se malo odmorite od svega onoga što vas opterećuje i okupira.

 Sve će skupa trajati od 20.00 do 23.00 h. Nemojte se plašiti vremena. Možete biti na "blind dateu" pola sata, a možete tri sata. Sve ovisi o vama... Možete izaći i prošetati, pa se opet vratiti i sl.

Prije početka fra Dalibor Milas čekat će vas na ulazu u crkvu i podijelit će vam materijale koji će vam dobro doći tu večer, a i za kasnije.

Što se tiče samog rasporeda, "spoj" počinje u 20.00. Kako fra Dalibor kaže: „Neću ja vele pričati. Samo ću vas na samom početku uvesti u cijelu večer koja nam slijedi i malo vas pripremiti za ono što će se dogoditi."

Nakon kratkog poticaja, oni koji žele imat će mogućnost za ispovijed ili normalan razgovor sa svećenicima (također stiže specijalna postrojba mladih fratara iz cijele Hercegovine ). Ovo je vrijeme priprave za Božić i onih naših famoznih "serijskih" (i brzinskih) ispovijedi, pa evo prilike da se oni koji žele normalno ispovjede.

Oni koji ne budu osjećali potrebu za razgovorom ili ispovijedanjem, imat će drugi "posao". Na početku ćete, naime, dobit papiriće na kojima ćete moći napisati svoje molitvene nakane i male svijeće koje ćete moći zapaliti (ne papire nego svijeće) i ostaviti pred oltarom. To simbolizira vaše najdublje želje i molitve. Cijelo vrijeme će vas pratiti jedan malo drugačiji glazbeni opus.

Nakon ovoga dijela slavit će se Sveta Misa.

Nakon Svete Mise počinje molitva pred Presvetim s kratkim poticajima i pjesmom.

Nakon ovog dijela, susret će se nastaviti u tišini. „U tom trenutku ćete moći shvatiti kako je tišina velika i snažna. Svaka velika ideja nastala je u tišini. Svakoj velikoj riječi, svakoj uzvišenoj riječi predstoji tišina i šutnja u kojoj se ta veličina mora roditi. U tom trenutku ćemo primijetiti kako nas tišina zaista obnavlja i kako nas čini drugačijima. Kako nas pere i kako nas vraća samima sebi."

Tijek večeri:

20.00 - početak + vrijeme za molitvu, ispovijed i(li) razgovor
21.00 - sveta misa
22.00 - molitva pred Presvetim

Svi ste dobro došli! "Dođi sebi dok još imaš kome."