Suđenje sestrama koje su građane Mostara zavile u crno odgođeno za 13. siječnja

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
... kao nositelje kredita ili žirante oštetile brojne Mostarce, zanimljivo, danas se trebao početi raspetljavati, s obzirom na to da je na Općinskom sudu Mostar bila zakazana glavna rasprava.

Mijenjale odvjetnike

Iako je tadašnja županijska tužiteljica Tatjana Prcović istražni postupak provodila više od godinu dana, optužnicu je proslijedila Općinskom sudu Mostar 21. rujna 2011., ali s dosta manjkavosti, kako je potvrđeno u ovoj pravosudnoj instituciji.

Nakon što je optužnica vraćena u Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije na doradu, konačno je potvrđena 7. listopada 2011., a 18 dana kasnije uslijedilo je ročište za izjašnjenje o krivnji.

- Obje su se izjasnile da nisu krive, a predmet je isti dan upućen u daljnju proceduru. U međuvremenu je predmet dodijeljen tužitelju Mirku Miličeviću, koji je zatražio odgodu, a u dva navrata su optužene mijenjale pdvjetnike, odnosno, bilo je i nekih otkazivanja punomoći, tako da je sve to utjecalo da se slučaj oduži. Ali, evo, zakazana je glavna rasprava - kazao je Marin Zadrić, predsjednik Općinskog suda Mostar.

Prema optužnici, sestre se terete za produženo krivično djelo prevara te krivotvorenje isprava, a Husić, također, i za zloupotrebu položaja ili ovlasti. Tužitelj Miličević nam je kazao da su Husić i Gosto u jednom momentu, posredstvom odvjetnika, htjele s Tužiteljstvom sklopiti sporazum.

- Kada im je ponuđeno priznanje krivice i da vrate novac, one su to odbile. Ne znam šta su htjele i podrazumijevale pod tim, ali to je uistinu, bio minimum ispod kojeg nismo mogli ići - otkrio nam je Miličević, dodavši da vjeruje da će uskoro biti okončan ovaj proces.

Upravo je odugovlačenje sudskog procesa brojne oštećene nagnalo, kako nam je kazala jedna od njih (podaci poznati redakciji Avaza), da dignu ruke od svega.

Tražiti urgenciju

- Znate kako je kad su u cijelu priču upetljani rodbina, prijatelji, poznanici, a većini se rate još odbijaju. Jedan oštećeni je nedavno namjeravao od advokata Droce zatražiti urgenciju, jer mu je krajnje neizdržljivo postalo plaćati rate na ukupan kredit od 30.000 KM od LOK-a, što jedna mikrokreditna organizacija nije mogla ni dati. Jer "čist" mu je predmet, na dokumentima se jasno vide tragovi od korektora. Neki su već otplatili i čitav iznos za koji su prevareni, ali, opet, nadamo se pozitivnom ishodu - kazala je ova Mostarka za Avaz.

Slučaj i u Sarajevu

Advokat Šemsa Droce zastupa oštećene u zajedničkoj tužbi protiv LOK-a. Kratko je kazala da je ovaj postupak, koji se vodi pred Općinskim sudom u Sarajevu, obustavljen do konačne presude na Općinskom sudu Mostar.

Klijentica bolesna

Glavna rasprava koja je jutros u devet sati trebala početi u Općinskom sudu Mostar u slučaju protiv optuženih Selme Husić, bivše uposlenice Mikrokreditne organizacije LOK i njene sestre Tajme Gosto koje se, prema optužnici, terete za produženo krivično djelo prevara te krivotvorenje isprava, kao i za zloupotrebu položaja ili ovlasti odgođena je za 13. siječnja

Kako nam je kazao županijski tužitelj Mirko Miličević koji vodi ovaj slučaj, jutros u 8,30 su odvjetnici optuženih dostavili obavijest da je jedna od njihovih klijentica bolesna.

Dnevni avaz