FOTO  Subota rezervirana za karnevalsku povorku ulicama Mostara

karneval

Datum održavanja karnevalske povorke je predviđen za subotu 10.02.2017.godine sa početkom u 11.00 sati. Povorku će predvoditi Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar.

Kako i priliči maškarama mažoretkinje i glazba će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom . Ove godine tema će biti-Četiri godišnja doba a u povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja.

Povorci će se pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svoja dva vrtića Kućom od Kamena i Vrtićem Mrvica , a njihove teme kostima će biti pčelice, gusari i cvjetići, vrapčići ,klauni i trolovi.

Povorci će se priključili i Osnovna kola Cim koji su pripremili izvrsne kostime pod temom Semafori i prometni znakovi te Plesni studio B-dance sa svojom skupinom Minions.

U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton .

Povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog tj u Mostarskom Šetalištu. Vesela povorka će se kretati će se u smjeru prema zgradi Spajalica . Po dolasku kod zgrade Spajalice će se kretati ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi „Mostarka". Na raskrsnici kod „Mostarke" skrenuti će Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije. Od zgrade kirurgije će se kretati opet u smjeru prema Rondo-u .

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje će se svi sudionici povorke moći počastiti krafnama zahvaljujući donatorima Pekarni Suncokret, Mlini pekarnica Mostar i pekarna Mlinar.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati za nedjelju a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.