Studentski centar Mostar predstavlja maketu budućeg studentskog kompleksa

studenti, ambulanta, studenti, Mostar sveučilište, Mostar, studentski dom, studenti, studentski dom, Mostar, Natječaj, rezultati, studentski dom, Mostar, studiranje, Mostar, Natječaj, studentski dom, studentski centar, Mostar, studentski dom, cijena, Mostar, studentski dom, studentski centar, izgradnja, Mostar, studentski dom, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar za posjetitelje, Mostar, studentski dom, studentski centar, studenti, studentski dom, Mostar, Natječaj, studentski dom, Mostar, studentski centar, Mostar, Natječaj, javni natječaj, Mostar, studentski dom, Mostar, Mostar sveučilište, popis, Mostar, studenti, studentski dom, Zdenko Čosić, studentski dom, studentski dom, Natječaj, menza, sveučilšte mostar, popis, studentski centar, Mostar, studentski centar, natječaji, smjestaj studenata, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, sobe
Studentski centar planira izgraditi dva nova paviljona sa 115 soba i oko 250 ležajeva.

- Sobe će biti od 18 do 25 kvadrata. Također, u sklopu toga bit će i dvorana za sve dvoranske sportove sa sjedećih 450 fiksnih mjesta i 600 teleskopskih na razvlačenje tribina, te bazen dimenzija 25x12 metara i 220 sjedećih mjesta za gledatelje, kao i svi prateći sadržaji teretana, sauna i sve ostalo - kazao je u izjavi za Fenu ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Istaknuo je kako će novi paviljon s dvoranom i s bazenom imati oko 13 760 kvadrata korisne površine, odnosno kada se ovo sve napravi, dom bi trebao imati oko 700 mjesta za studente i imao bi najbolje uvjete za studiranje u ovom dijelu Europe.

- Sve bi se gradilo u sklopu ova dva stara paviljona i tako da bismo dobili jedan mali grad na dobroj lokaciji čime bi se povećala potražnja za studiranjem u Mostaru - navodi Mikulić.

Prema njegovim riječima, Studentski centar Mostar je dobio urbanističku suglasnost za gradnju. Građevinski projekt je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

U svezi s početkom izgradnje novih paviljona, Mikulić ističe kako imaju problema oko rješavanja papira jer nema Gradskog vijeća Mostara.

- Što se tiče nas, mi smo sve pripremili i možemo raspisati natječaj - kazao je Mikulić.

Naveo je kako bi, što se tiče njih, mogli početi s izgradnjom u listopadu i završiti sve za 12 mjeseci, ali s obzirom na to da nema Gradskog vijeća u Mostaru, trebat će više vremena kako bi se sredila potrebna papirologija.

Inače, uz maketu posjetitelji Mostarskog sajma će imati prigodu prošetati prostorijama budećeg studentskog kompleksa zahvaljujući 3 D animaciji. Izložbeni štand Studentskog centra nalazi se u 2. paviljonu.

FENA