Studenti Sveučilišta u Mostaru organiziraju 'Dane darivanja'

studentski zbor, Hrvatski Caritas, Caritas Europe

Prva u nizu humanitarnih akcija započinje danas, u srijedu 9. prosinca, i trajat će do 16.prosinca. Pod geslom „Studentski paket ljubavi" u suradnji s Caritasom studenti na svim sastavnicama Sveučilišta prikupljat će materijalne priloge pomoću kojih će spremiti jedan paket namirnica koji će potom biti uručen najugroženijim obiteljima na području grada Mostara. Ideja Studentskog zbora je da studenti sa svih nastavnih godina na fakultetima pripreme po jedan paket. Plan je da svaki fakultet pripremi 5 paketa,a po završetku akcije ukupno 50 paketa uručit će se obiteljima najslabijeg socijalnog statusa i tako im ove predstojeće blagdane barem na nekoliko dana učiniti lakšim i ugodnijim.

U drugoj akcija prikupljat će se hrana i prehrambene potrepštine ispred trgovačkih centara u kojoj će moći sudjelovati svi građani grada Mostara i na taj način svojim prilozima omogućiti što uspješniju realizaciju ovog projekta.

Završni događaj bit će humanitarna izložba slika i fotografija autora studenata s mogućnošću donacije dobrovoljnih priloga,a na ovaj način prikupljene novčana sredstva također će se uručiti najpotrebnijima.

Pozivamo sve studente Sveučilišta u Mostaru i ljude dobre volje da nam se pridruže u predstojećim blagdanskim „Danima darivanja" i potvrde već bezbroj puta dokazanu solidarnost i suosjećajnost sa sugrađanima u nevolji koji su zavrijedili našu potporu, stoji u priopćenju.