Studenti pokreću vlastitu predstavu na Sveučilištu

studentski teatar
... prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Ninom Lončar u nedostatku prilika za izražavanjem, kako vlastitih, tako i očiglednih talenata kolega sa područja cijelog Sveučilišta, došli su na ideju o pokretanju dramske sekcije na razini Sveučilišta, koja bi nosila ime: Sveučilišni teatar.

S idejom su se obratili Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru, od kojeg su dobili pozitivan odgovor te beskompromisnu podršku, kako bi nakon mnogo godina, studenti Sveučilišta konačno dobili priliku da glume u predstavi koju bi sami pripremili.

Inače, Nina i Ivo su bivši učenici Gimnazije Mostar, u kojoj su bili aktivni u dramskoj sekciji te zajedno glumili u nekoliko predstava pod pokriljem istoimene srednje škole. Nina je također bila dijelom više predstava poznatog producenta Andrew Garroda gdje je stekla dosta glumačkog iskustva.

„Nedostatak mogućnosti za daljnje bavljenje glumom, između ostalog, naveo nas je na ideju da konačno nakon mnogo godina otvorimo audiciju na koju bismo pozvali sve studente da pokažu svoje talente od glume, plesa, pjevanja, ili bilo koje druge vrste umjetnosti, te nas okupimo zajedno u ekipu koja će uskoro pripremiti predstavu i pokloniti je ostalim studentima premijernom izvedbom na proljeće 2018. godine. Cilj nam je kulturno osvijestiti studente našeg grada i konačno pokrenuti mlade ljude!"- poručuju Nina i Ivo.

Nadaju se, kako kažu, podršci kolega i svih ostalih građana koji bi na bilo koji način mogli podržati jedan ovakav projekt, te pozivaju sve zainteresirane studente da ih kontaktiraju na mail [email protected] kako bi dobili više informacija o prijavi za audiciju.

Audicija je planirana za petak 10.11. u učionici Ekonomskog fakulteta i subotu 11.10. u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta, ističu inicijatori projekta uz poziv svim zainteresiranim studentima da se prijave.