FOTO  Studenti Fizičke kulture FPMOZ-a petogodišnje školovanje završili družeći se u sportskom duhu

Naime, unatoč tome što su ispitni rokovi već u tijeku, dio nastave koji se nije mogao realizirati zbog lošeg vremena realiziran je ovih dana na zadovoljstvo 30 studenata koji su na ovaj način okrunili svoje petogodišnje školovanje, piše u priopćenju studenata FPMOZ-a.

Nastava je organizirana u suradnji sa "Sportsko ekološkom udrugom Hercegovina" čiji su članovi bili zaduženi za obuku iz ronjenja, u sklopu kojeg je predavanje održao i doc.dr.sc. Davorin Kozomara voditelj odjela plastične kirurgije Sveučilišne bolnice Mostar i instruktor ronjenja. Nakon predavanja docenta Kozomare, uslijedio je praktični dio za koji su bili zaduženi Damir Pandža voditelj Dive and rescue teama Sportsko ekološke udruge Hercegovine kao i instruktor ronjenja Dražen Ivanković. Ovim je nastavljena suradnja između FPMOZ i Sportsko ekološke udruge Hercegovina koja koristi bazene u sklopu fakulteta u Rodoču za obuku svojih članova kao i tečajeve ronjenja po CMAS od strane certificirani instruktora. Svi zainteresirani za ovakav vid osvježenja u ljetnim danima kontaktirati 063 168 795 [email protected].

Nakon prvih ronilačkih koraka uslijedila je odbojka na pijesku, popularno bućanje, opuštanje i kupanje a sve u sklopu ugostiteljskog objekta Mandića jaz. Večernji sati su bili rezervirani za druženje i posjet novoizabranog vd. dekana FPMOZ dr.sc. Marija Vasilja.

U sklopu nastave studenti su prošli i obuku iz Sit in kajaka agencije "Kajak tours Trebižat" Ljubuški. Voditelj agencije Milan Šumelj rekao je kako je Trebižat idealan za ovakvu vrstu aktivnosti, tako da su se studenti na pravi način upoznali i usvojili osnove, dok su oni najhrabriji iskušali i adrenalinski skok sa Mandića jaza. Ukoliko poželite ovakav vid aktivnosti slobodno se obratite "Kajak tours Trebižat" Ljubuški 063 290 543

Profesor doc.dr.sc. Žarko Bilić nositelj kolegija Terenske nastave i voditelj katedre za Kineziološku rekreaciju za kraj je istaknuo kako je nastava prošla u najboljem redu te da se nada kako je ovo studentima bilo pozitivno i korisno iskustvo.

Planirane aktivnosti su u potpunosti odrađene, i u budućnosti ćemo se potruditi što više uvezivati fakultet te uspostavljati suradnju sa primijenjenim aktivnostima iz ovog područja, udrugama, agencijama i ljudima dobre volje na zajedničko zadovoljstva, a sve u svrhu što kvalitetnije nastave za naše studente koji su nam uvijek na prvom mjestu, završio je Bilić.