Stomatološka poliklinika Jurišić za izgradnju doma za siromašne studente

Dompes

Ideja sveučilišnog profesora fra Ike Skoke, ujedno i voditelja projekta, samo što nije ugledala svjetlo dana.
Obzirom na veličinu projekta, svaka pomoć je dobrodošla, stoga se i Poliklinika Jurišić uključila u projekt i donirala sredstva za formiranje jednog apartmana u sklopu doma Dompes.

- Poliklinika Jurišić kao društveno odgovorna firma prati sve akcije koje se provode u gradu,a naročito koje pospješuju životnu sredinu. Čim smo saznali za ideju fra Ike Skoke, dali smo prijedlog da budemo jedan od sponzora jer samo dobrom i kvalitetnom naobrazbom možemo napredovati kao sredina. Podržali smo projekt doniranjem za izgradnju jednog od apartmana koji će nositi naziv Poliklinika Jurišić, ne u svojstvu reklame, nego kao poticaj mladim ljudima da budu uspješni i da imaju usađenu društvenu odgovornost, odnosno osjećaj da je netko njima pomogao u školovanju kako bi i oni sutra pomagali zajednici - rekao je vlasnik stomatološke poliklinike dr. Gordan Jurišić.

Vrijednost projekta iznosi 3,7 milijuna KM, a nakon izgradnje Dompes će biti samoodrživ. Dom će imati 64 sobe za 150 studenata slabijeg imovinskog stanja, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na šest katova. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

- Dodatni motiv za donaciju je da se mladim ljudima koji imaju želje i ambicije omogući školovanje koje si sami ne mogu priuštiti. Danas je školovanje postalo ekskluzivitet bogatih te, nažalost, u masi potencijalnih studenata ne znamo tko je možda mladi genije koji nema mogućnost da se školuje u Mostaru. - dodaje dr. Jurišić.

Poliklinika Jurišić je firma koja pruža visok nivo stomatoloških usluga od 1997. U poliklinici radi 16 doktora stomatologije, 4 zubna tehničara, a poliklinika posjeduje vlastiti zubotehnički laboratorij i dijagnostički centar. Također je postala glavni partner agencije za zdravstveni turizam Medicaltours. Na ovaj način se nude stomatološke usluge turistima iz Europe i cijelog svijeta koji dolaze u BiH i u regiju. Poliklinika ima pet ordinacija u Mostaru, jednu u Sarajevu i jednu u Dubrovniku.

Piše: Iva Grbavac