Što Mostarci u Fejićevoj ulici misle o pobjedi Zrinjskog?

fejićeva ulica, Mostar, mostarci, pobjeda, Zrinjski

Portal klix.ba je danas anketio Mostarce u ulici Braće Fejića o pobjedi nogometaša Zrinjskog protiv Utrechta. Prenosimo u cjelosti što su zabilježili.

Prolazak nogometaša mostarskog Zrinjskog protiv favoriziranog nizozemskog Utrechta u kvalifikacijama za Europsku ligu jedna je od glavnih tema razgovora u BiH, a posebno u gradu na Neretvi. Prošetali smo Fejićevom ulicom u Mostaru i zabilježili neke od dojmova.

Snimali smo one željne polemiziranja o sportu posebno ako su bili bliže hladovini, jer mostarsko sunce uzima svoj danak. Dominira pozitivan stav jer je to, kako reče jedan Mostarac, dobro i za mostarski i za bosanskohercegovački sport.

Svaki klub iz Mostara koji prođe za mene je zadovoljstvo”, kazao je jedan prolaznik.

Malo je tko vjerovao da će Zrinjevci uspjeti održati dobar rezultat iz prve utakmice, tako da komentari idu i u tom pravcu.

Treba im čestitati, nije se nitko nadao, a nisu ni oni. Nogomet je to, igrali su dobro, pošteno i prošli su. Ja najviše volim Velež, ali Zrinjski je naš, odavde iz Mostara, mada bih volio da je Velež tu umjesto njih”, kazao je drugi.

Ima i onih koji prepoznaju veličinu uspjeha jer su Plemići sinoć izbacili ugledan klub iz mnogo jače lige od bosanskohercegovačke.

Svaki uspjeh za Mostar znači mnogo”, kazao je jedan Mostarac.

U Fejićevoj ulici sreli smo i poznatog kulturnog radnika i predsjednika SUBNOR-a BiH Seada Đulića. Sejo u svom stilu kaže kako je uspjeh svakog pojedinca ili kolektiva iz ove države uspjeh svih nas.

Uspjeh Zrinjskog je uspjeh svih građana i stanovnika Bosne i Hercegovine. Svi oni drugi kojima to smeta očigledno ne vole državu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Đulić.