Stihovima pjesnika zatvorene 97. Šantićeve večeri poezije

veselin gatalo
Po riječima potpredsjednik SPKD "Prosvjeta" Ranka Čvore, ono što ovo večer čini posebnim i drugačijim od prethodnih, programskih večeri, jeste zadovoljstvo što se večeras predstavljaju mladi pjesnici grada.

- Kako bismo i zar bismo mogli nekako ljepše i drugačije prenijeti sve poruke i sve želje nego preko mladih, jer jedino će oni nastaviti ono što je dosad rađeno lijepo i postići bolje i ljepše rezultate na području djelovanja u pisanju poezije, širenju kulture i zbližavanju, jednostavno zdravom pjevanju, druženju i življenju, ne samo jedni pored drugih, nego jedni s drugima i jedni za druge - naglasio je Čvoro.

Mostarski pjesnik Anes Oručević kazao je uoči pjesničke večeri kako mu je veliko zadovoljstvo što će večeras moći pročitati pjesmu posvećenu upravo Šantiću, pjesniku, čovjeku, poeti, jednom od najvećih pjesnika sa Balkana, na njegovim večerima poezije i u njegovom gradu Mostaru.

- Manifestacija treba da traje i trebamo se sjećati svih naših pjesnika koji su ostavili dubok trag na prostorima Mostara i šire. Pisana riječ jako mnogo znači i treba da se poštuje i cijeni i treba da se nastavi tradicija koju je oduvijek gajilo ovo podneblje - poručio je Oručević.

Na pjesničkoj večeri nastupili su Ivana Vezilić, Milica Radovanović, Viktor Stojkić, Ivan Vrljić, Anes Oručević i Veselin Gatalo.

FENA