FOTO  SPARK Demo Day 2018: pobjednici

spark
... korporativnim partnerima, čime i završava šestomjesečni akceleracijski startup program. Tako je, govorimo o SPARK Demo Day-u, na kojem su se predstavili startupi iz pete generacije, ali i pripadnici SPARK alumni-ja.

Program je počeo trominutnim pitchevima najmlađih startupa iz pete generacije: Social Spot, Illuminos, Cabbage Games, Imicron i Vizion. Žiri, koji se sastojao od četvero stručnjaka (Igor Krezić - NSoft, Igor Tasic - Startup Europe Week, Helena Habibija - Dotforge Accelerator i Sanjin Osmanbašić - SPARK), nakon svake prezentacije imao je tri minute za pitanja. Odabrali su pobjednike prema ovim kriterijima:

Tehnologija
Tim
Inovativnost
Prezentacijske vještine
Poslovni model

Nije bilo lako odabrati tri najbolja startupa među SPARK inovativcima, no imamo pobjednike Demo Day-a:

1. mjesto, sudjelovanje na BETAPITCH Mostar i 5000 KM osvaja tim #Imicron
2. mjesto i plaćeno putovanje na startup konferenciju osvaja tim #CabbageGames
3. mjesto, #coworking prostor po izboru i 500 KM osvaja tim #Vizion.

Ni startupi iz prethodnih generacija nisu prestali raditi na svojima projektima, pa su tako Sophico, Amplius, Pimatico, blablaDev i Talks također imali tri minute za predstavljanje pred potencijalnim investitorima. Program je završio pregledom SPARKa kroz brojke te predstavljanjem startup igre "Play, Learn and Earn".

Nakon proglašenja pobjednika, uslijedilo je druženje uz hranu i piće, gdje su dogovorene neke nove suradnje. Demo dan za petu generaciju organiziran je u sklopu Digital Cities projekta.