VIDEO   Snimljen piroman koji 'pali' Mostar

zapaljena vozila, Mostar, piroman, vatra, Mostar, zapaljena vozila, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, paljevina, zapaljeno vozilo, policajac, paljevina, zapaljen automobil, Mostar
...su dva vlasništvo Ministarstva sigurnosti i jedno ombudsmana za ljudska prava BiH. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji paljevine,ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na čak još pet piromanskih napada koji su se u posljednjih godinu dana dogodili usred Mostara, piše pogled.ba.

Među prvima je bio pokušaj paljevine novinskog kioska, kada su sigurnosne kamere susjednog salona namještaja jedino i snimile piromana. Naime, tada je netko u kasnim večernjim satima prišao s boka, i to dok su još pokraj njega hodali prolaznici, te se sagnuo i upaljačem zapalio polulitrenu plastičnu bocu s benzinom. Nakon što mu se plan ubrzo izjalovio jer se vatrena buktinja nekako sama ugasila, očito usudni počinitelj ponovno prilazi kiosku i opet ga pokušava potpaliti. Međutim, ni drugi put mu to nije pošlo za rukom pa je konačno odustao. Na isti način

Gotovo na isti način naknadno je na parkingu između zgrada u Ulici hrvatske mladeži zapaljeno vozilo passat, vlasništvo umirovljenog vezista MUP-a, a oštećena su još tri vozila - golf, škoda felicia i opel vectra. Da se radilo o podmetnutom požaru, odmah je policiji ukazivala anonimna dojava jednog stanara, koji je s prozora vidio nekog mladića kako trči u mraku prema TC-u Piramida. Naknadno se ispostavilo da je plastičnu bocu s benzinom, tzv. molotovljev koktel, ostavio ispod prednjeg kotača, zapalio i pobjegao. Motivi još nikome nisu jasni, a sreća u nesreći je ta da nije došlo do eksplozije, koja je mogla izazvati teške posljedice.


Istovjetno negodno iskustvo prije ovonedeljnog svitanja imali i stanari Zvonimirove ulice, gdje se šteta računa više od 100.000 KM.

Također, u posljednjih godinu dana u Mostaru su zapaljena još tri vozila. U naselju Tekija gorjela su dva terenca direktora Autoprevoza Ahmedina Šabanagića (1. kolovoza i 11. svibnja), a u naselju Zalik golf V (29. travnja). Prije toga, 5. prosinca netko je bacio molotovljev koktel na mikrokreditnu organizaciju Sunrise u Centru II.