FOTO/VIDEO  Snijeg u Mostaru preko metra, grad paraliziran

FOTO: Darko Smiljanić

Prometnice su neprohodne, većina građana nije ni otišla na svoja radna mjesta, dok komunalne službe ne mogu da se nose sa ovom nepogodom koja je pogodila Mostar.

U pojedinim dijelovima grada snijeg je zatrpao automobile, te je promet nemoguć. Na našim fotografijama pogledajte kako izgleda Mostar danas, a u video prilogu vijavicu jutros u 6. sati i iza 9. sati jutros.

Iz gradskih komunalnih poduzeća jučer su javili kako je na čišćenju angažirana cjelokupna mehanizacija i ljudstvo, no čini se kako su komunalci protekle noći izgubili bitku. Prometnice su jutros osvanule potpuno zametene snijegom. 

Zbog velikog snijega, u BiH se vozi otežano na gotovo svim cestama. Građani se pozivaju da ne kreću na put. Stanje je osobito teško na cestama oko Sarajeva te u istočnoj Bosni. U Sarajevu je upućen javni poziv radno sposobnim građanima da komunalnim službama pomognu u čišćenju snijega.

>>Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa snijegom

>>Stožer civilne zaštite u Mostaru proglasio elementarnu nepogodu

>>Stanje na cestama i prohodnost cesta 4.2.2012. 

>>Nanosi snijega i preko tri metra 

>>Ledeno doba: U Sarajevu i Mostaru preminulo šest ljudi

Zbog lavina ili velikih nanosa prekinut je promet na glavnom magistralnom pravcu u BiH, M-17 između Mostara i Konjica, kao i na dionicama magistralne ceste između Uskoplja i Rame, Bugojna i Kupresa te Stoca i Neuma. Općine Rama i Ravno potpuno su odsječene. Na M-17 u Salakovcu blokirano je više automobila i autobus. Više je osoba zameteno u vozilu i u mjestu Kruševu kod Mostara.

Zahvaljujemo Darku Smiljaniću koji nam je proslijedio dio fotografija.

hercegovina.info