Snijeg izmamio Mostarce na Rujište

Rujište
Tako se veliki broj naših sugrađana odlučio maknuti iz svakodnevnice i odmor tijekom vikenda provesti na ovoj planinskoj ljepotici. Visina snježnog pokrivača, jučer je iznosila 20 centimetara, a temperatura -1 stupanj Celzijev, što je dalo odlične uvijete za uživanje u zimskim radostima. Rujište je jučer vrvjelo od posjetilaca. Mališani su uživali u grudanju i sanjkanju, a takvog uživanja ni kod odraslih nije manjkalo. Svi posjetioci su poslije umora na skijaškoj stazi, imali priliku ugrijati se i popiti tople napitke u Snježnoj kući Rujište.

Solidna sezona

Iz Snježne kuće Rujište je za Dnevni list kazano kako je ova sezona bila poprilično dobra, obzirom da je snijega manjkalo. "Ovo mjesto polako, ali sigurno postaje nezaobilazna destinacija. Snijega je u velikoj mjeri nedostajalo, što nije bio slučaj ranijih godina. Nadamo se da će snježna idila potrajati, što svakako čini Rujište još atraktivnijom destinacijom, ali i više primamljivom građanima Mostara i okolice, kao i stranim gostima. Možemo kazati da je ovogodišnja sezona bila solidna, a ukoliko nastave snježne padaline, Rujište bi moglo doseći rekordan broj posjetilaca", kazali su iz Snježne kuće.
Porast gostiju na Rujištu se bilježi iz godine u godinu. Za to su zaslužni mnogobrojni sadržaji koje ovo izletište posjeduje. Upravo je za djecu ovo mjesto posebno jer, prije svega, nudi stazu za sanjkanje na kojoj mogu uistinu uživati. Pored staze za mališane, Rujište ima i ski centar, koji je godinama unazad pored dnevnog nudio i noćno skijanje, no ukoliko snježni uvjeti potraju, noćno skijanje će ponovno postati posebna atrakcija.

Posjećenost

Da Rujište nije samo posjećeno zimi, potvrdili su nam iz "Snježne kuće", u sklopu koje se nalazi i motel. "Rujište je atraktivno i zimi i ljeti. Tijekom cijele godine, osim domaćih, imamo turista iz svih gradova Hrvatske, ali i iz Njemačke, Austrije, kao i ostalih europskih država", kazali su iz Snježne kuće Rujište.