Sljedeći tjedan završavaju Tropletovi dani kulture 2017

troplet

U ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine, bit će priređena književna večer na kojoj će biti predstavljen Zbornik izabranih literarnih radova ovogodišnjeg Tropletova natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola te dodjela pohvalnica i nagrada najuspješnijim autorima. Teme ovogodišnjeg natječaja bile su: za osnovne škole "Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg" a za srednje škole "Nedjelja je himna civilizacije ljubavi".

Zbornik sadrži četrdesetak izabranih literarnih radova učenika te predgovor i pogovor koji su napisali priznati znanstvenici i književnici, prof. dr. sc. Antun Lučić i doc. dr. sc. Marko Tokić, članovi prosudbenog povjerenstva. Nagrađenim učenicima dodijeliti će se prigodne nagrade i pohvalnice te će imati prigodu i pročitati svoje uradke.

Pozivamo sve sudionike natječaja, njihove prijatelje kao i sve ljubitelje lijepe riječi da dođu kako bi zajednički pohvalili i ohrabrili mlade i perspektivne autore. Nagrađenima koji ne budu u mogućnosti doći, nagrade i pohvalnice dostaviti ćemo poštom ili osobno. Primjerke Zbornika podijelit ćemo svima koji budu nazočni na književnoj večeri, a iste ćemo poslati svim školama čiji su učenici sudjelovali u natječaju.

Književna večer će se održati u Hrvatskom domu H S Kosača u Mostaru, u 19 sati, u Maloj dvorani - amfiteatar iznad ulaza.

U utorak, 14. studenoga 2017. godine, održat će se dobrotvorna izložba likovnih uradaka na temu "Dijete - raj u raju" mladih i darovitih umjetnika iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara. Mladi umjetnici su pokazali svoju izuzetnu humanost i ogromni talent te izradili tridesetak likovnih djela u različitim tehnikama, koji će biti ponuđeni na prodaju.

Pozivamo sve dobre ljude da dolaskom na otvaranje izložbe počaste mlade umjetnike te još jednom iskažu svoju humanost, kupe lijepa likovna djela i time pomognu ovoj humanitarnoj akciji. Cjelokupan prihod od prodaje likovnih djela ide za liječenje male Ane Rite Puljić.

Otvaranje izložbe priređujemo u Maloj galeriji Hrvatskog doma H. S. Kosača u Mostaru u 19 sati.

U srijedu, 15. studenoga 2017. godine, održat će se koncert duhovne glazbe crkvenih bendova/mladih zborova u kripti franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Na koncertu će sudjelovati petnaestak mladih crkvenih glazbenih sastava iz Mostara i okolice. Pozivamo sve ljubitelje glazbe, a posebno ljubitelje duhovnih pjesama, da zajedno odamo počast mladim glazbenicima uživajući u lijepim pjesmama te da s pjesmom svi proslavimo Boga.

Koncert će započeti u 19 sati, u kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru nakon večernje sv. mise.

U subotu, 18. studenoga 2017. godine, u 19.45 sati, nakon procesije ulicama grada i molitve pred spomen križem u Vukovarskoj ulici, Tropletova mladež će na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskog križa, upaliti 26 baklji u znak sjećanja na 26 godina od žrtve Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

Više informacija o TDK 2017. kao i detalje o svakom od događanja moći ćete naći na našoj web stranici: www.troplet.ba.