Slijedi novi val prosvjeda sindikata

prosvjedi sindikata, štrajk, Vlada HNŽ
Topli obrok 5,5 maraka

Prema riječima predsjednika U/nije neovisnih sindikata Federacije Bosne i Hercegovine Josipa Milića, pregovaranje o visini toplog obroka će se nastaviti idućih deset dana dok prijedlog ne dođe na Skupštinu te ukoliko se ne postignu dogovori, sindikati će upriličiti prosvjed ispred zgrade Skupštine HNŽ-a, na dan usvajanja proračuna.

- Na zadnjem sastanku smo pristali na kompromis da se s 10 maraka umanji topli obrok na 8 maraka, no Vlada se nije složila, nego je ostala pri svojoj odluci da bude 5,5 maraka. Tada smo jasno dali do znanja da ne posustajemo pred svojim zahtjevima, kazao je Milić.

Pitanje medija

Također je naglasio kako je u školama već otvoreno pitanje i generalnog štrajka te da prosvjetari neće prezati ni pred čim te da će se usuditi i na takav korak ukoliko bude nužno.

Podsjetimo kako je odluka o privremenom financiranju istekla prije dva dana, a prijedlog proračuna za ovu godinu još nije došao do Skupštine HNŽ-a, što nagovješćuje da razdoblje koje dolazi neće donijeti ništa pozitivno za korisnike proračuna, nego samo dodatne prosvjede i štrajkove.

Na sjednici Vlade HNŽ-a, između ostalog, jedna od točaka dnevnog reda je trebala biti i financiranje medija, no o istoj se nije raspravljalo, jer je sjednica prekinuta nakon nekoliko sati zasjedanja, te je odgođena za prvi radni dan u narednom tjednu, piše Dnevni list.