Školarci u Mostaru s policajcima rade na prometnoj kulturi

Cilj akcije je upoznati djecu s osnovama ponašanja u prometu, skrenuti pozornost roditeljima da posvete više pozornosti na putu od kuće do škole i da ih upoznaju s pravilima, posebno u blizini škola i igrališta. Prometno-preventivnu akciju na području HNŽ-a provode auto moto klubovi u suradnji s školama i policijom.


Školarci regulirali promet


U sklopu navedene akcije u osnovnim školama s najmlađim sudionicima prometa kroz zanimljiva predavanja inspektori prometne policije održavaju edukaciju ponašanja u prometu.
Ronald Čuljak iz Asocijacije auto moto klubova kaže kako je to jedan od najzanimljivijih dijelova akcije za sve školarce. To je bilo vidljivo i na licima učenike iz 3. osnovne škole, koji su jučer na Rondou ponosno stojeći s policajcima koristili znak “stop” da bi vozačima skrenuli pažnju na djecu u prometu.
Leon Miličević Zelenika tom prilikom nam je kazao da se njegov dugogodišnji san ostvario jer je i on na jedan dan bio policajac, baš kao njegov rođak.
- Ovo je za mene poseban dan, jer još od pete godine želim biti policajac. Baš je moćan osjećaj kad samo na podizanje znaka “stop” ljudi zaustavljaju vozila i odmah otvarajući prozor te počinju vaditi isprave, s ponosom nam je kazao Leon.

Vozači djeci dali obećanja


Promet je zaustavljala i  Josipa Čerkez,  kojoj je najveće zadovoljstvo bilo razgovarati s vozačima, a potom im uručiti edukativni materijal. Uzbuđenja i ponosa zbog sudjelovanja u školskoj patroli nije manjkalo ni kod Nika Rozića, koji kaže da mu je dan bio daleko zanimljiviji nego što je očekivao. Martina Milić jučer se također osjećala posebno, jer je podijelila mnoštvo letaka vozačima koji su joj ljubazno zahvalili i obećali sve pročitati, ali također i to da će biti pažljiviji u prometu i prilagođenom brzinom vožnje voditi brigu o svim pješacima, a posebice o onim najmlađim.

Dnevni List