Skandalozno: Droga joj važnija od djeteta, Preslatka beba iz Mostara ipak nije vraćena mami

21.01.2012

Dvadesetdevetogodišnja Bosiljka Spajić iz Mostara, koja je 25. 11. prošle godine napustila svog tek rođenog sinčića na porođajnom odjelu Kliničke bolnice u Mostaru, ipak nije odlučila bebu uzeti sebi.

Zbog toga je ovaj mališan, koji nema ni dva mjeseca, od prošlog tjedna našao utočište u ustanovi Majčino selo u Međugorju.

To je, kako piše sarajevski Dnevni avaz, za taj list potvrdila dr. Vesna Brkić, šefica Odjela za pedijatriju KB-a Mostar, gdje je ovaj dječačić bio smješten od dana kada ga je majka napustila.
- U Centru za socijalni rad Mostar odlučili su da je najbolje rješenje da se beba smjesti u Majčino selo, jer majka nije htjela da pristane na liječenje od ovisnosti, što je bio uvjet da joj se dodijeli dijete - kazala je dr. Brkić.

Istakla je da je beba u vrijeme boravka na ovom odjelu napredovala u razvoju i da je otpuštena u odličnom zdravstvenom stanju.

Bijeg iz bolnice

Bosiljka Spajić 24. 11. prošle godine rodila je dječačića, a drugi dan pobjegla je iz bolnice ostavivši dijete. U bolnicu je došla u pratnji muškarca za kojeg je tvrdila da je njen muž, ali kasnije se ispostavilo da je Spajić razvedena i da je osoba koja je sklona uživanju narkotika te da ima još dvoje djece o kojima se brinu njeni roditelji.

Iako je nekoliko dana nakon bijega posjetila svog sinčića u bolnici i izrazila želju da ga uzme sebi, to se nije dogodilo.

loading...