Sisački studenti metalurgije u trosatnomu stručnom obilasku Aluminijevih pogona

Slijedom dugogodišnje suradnje dvaju ustanova, gotovo četrdeset studenata treće i četvrte godine Metalurškoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sa sjedištem u Sisku, u pratnji svojih dekana, profesora i drugoga fakultetskog nastavničkog osoblja, obišli su pogone Aluminija d.d. Mostar.

Tijekom trosatnoga stručnog obilaska Aluminijeva Laboratorija, potom i pogona Anoda, Elektrolize i Ljevaonice, uza stručno vodstvo naših inženjera i doktora znanosti, gosti iz Siska doslovce su upijali ta kratka ali informativna predavanja, promatrajući uživo sve ono što su ranije proučavali u teoriji. Njihovim je brojnim upitima s radošću udovoljeno pa su nas napustili bogatiji za značajna nova iskustva iz struke, ali su se prije odlaska, unatoč lošemu vremenu, ipak uspjeli kratko opustiti u Aluminijevim rajskim vrtovima, gdje su počašćeni i okrjepom.
Inače, posjet Aluminiju uslijedio je nakon obilaska pogona TLM-a u Šibeniku, a nakon Mostara, gdje su iskoristili prigodu te obišli Stari grad i Trg hrvatskih velikana, mladi su Siščani, oduševljeni viđenim u suvremenoj i ekološki itekako osviještenoj tvornici, nastavili s obilaskom velikih industrijskih pogona u okružju, zaputivši se u Zenicu.