Sestrino pismo: 'Umjesto na vjenčanje otišli na pokop dvoje zaručnika'

matica hrvatska, ivan alilović, pismo, Joško Pavlović, Alisa Bećirević, vedran maksić,  preminuo je, teška prometna nesreća, Ljubuški, mehmed ćeso, nesretna smrt, tragična smrt
"Umjesto na vjenčanje otišli smo na pokop dvoje mladih koji su se neizmjerno voljeli. Zakazali su vjenčanje 17.12. 2011., gdje bi točno u ponoć bilo punih 11 godina njihove ljubavi.

Bili su nerazdvojni - jedna duša a dva tijela! Joško je oca posljednji put pogledao svojim prelijepim plavim očima i preminuo, dok je Alisa dozivala "Joke, Joke". Sedam dana kasnije, pokopana je u bijeloj haljini kraj svoga zaručnika na Maslinama. Alisinu sliku je nosila nesuđena kuma Marija Petrović, a križ nesuđeni kum Miran Blagojević. Kako je na pokopu rekao don Ivan Bebek: Dva križa jedan do drugog su dokaz jedne velike ljubavi koja je počela na zemlji, a nastaviti će se na nebu!", stoji, između ostaloga, u pismu ožalošćene sestre Ane i dodaje:

P.S. Tragična nesreća se dogodila na rođendan moga dugogodišnjeg dečka Daniela Čuljka. U ime moje obitelji i u ime Joškove obitelji zamolila bih sve bezosjećajne i okrutne ljude koji su se pitali zašto su pokopani zajedno i zašto je križ iznad prezimena Bećirević da nam ne produbljuju bol!

Joško Pavlović, rođen 13.02.1985. u Mostaru, po zanimanju je bio diplomirani fizioterapeut, kao i profesionalni vozač, te je kao vozač radio u firmi Audax.

Alisa Bećirević, rođena 25.08.1983. u Sarajevu, po zanimanju je bila diplomirani inženjer medicinske radiologije i bila je djelatnik RMC-a bolnice Dr. Safet Mujkić poznatijoj kao Južni Logor.