FOTO  Šantićev festival djece pjesnika za vikend u Mostaru

Aleksa Šantić, Mostar

...organizira  drugi internacionalni Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati 01. i 02. veljače u Mostaru.

U festivalu će kroz niz programa učestvovati djeca pjesnici iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

SPKD Prosvjeta Mostar je raspisala konkurs za literarne radove djece pjesnika na koji je pristiglo 340 radova radova iz cijele regije da bi stručni žiri u sastavu .Alma Fazli-Obad ,Mirsad bečirbašić, Božidar Kijac i Ivana Talić odabrao 15 finalista koji će učestvovati u finalnom dijelu festivala 01. i 02.02. u Mostaru.

FInalisti drugog internacionalnog Šantićevog festival djece pjesnika su:
Teodora Đinović (Podgorica), Milica Radovanović (Nevesinje), Naida Džiho (Mostar), Amina Buturović (Mostar), Mirza Nuspahić (Mostar), Andrijana Radovanović (Sećanj), Aleksa Nikolić (Kragujevac), Ivana Kosorčić (Mostar), Mitra Aleksov (Skoplje), Marija Pejčić (Nevesinje), Nenad Tomić (Priboj), Zvezdana Gojković (Podgorica), Andrej Đeraj (Nova Gradiška), Ema Tadić (Mostar), Ema Čorbađić (Mostar).

‘'Posebno me raduje što je stigao i veliki broj radova mladih pjesnika iz naših mostarskih škola. Uz velike napore uspjeli smo privesti sve organizacijske poslove kako bi u što boljem ozračju dočekali naše goste, ove mlade pjesnike, ambasadore poezije i mira. Jedan od pokazatelja kvaliteta našeg festivala je i to da je prošlogodišnja pobjednica Sara Georgijevska u ovom periodu izdala dvije knjige pjesama i poslala iste kao poklon Prosvjeti, uz zahvalu na svemu. Ujedno bih pozvao sve moje drage Mostarce da proprate ove događaje i u što većem broju dođu da još jednom odamo počast našem Aleksi Šantiću.'' - poručio je Goran Kosanić, direktor festivala.''