Sanel Redžić: S nestpljenjem iščekujem koncert u Mostaru

np mostar, nagradna igra, sanel redžić, np mostar
...bosanskohercegovačke koncertne turneje održat će koncert i u Mostaru, u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 12. 10. u 20 sati. Redžić će na koncertu u Mostaru publiku odvesti na jedno muzičko putovanje kroz Italiju i Španjolsku i uvesti je u svijet svog najdražeg kompozitora Johanna Sebastiana Bacha.

Prije koncerta u NPM-u, Redžić će održati besplatan masterclass s polaznicima Muzičke, Glazbene i Rock škole Mostar, kojima će prenijeti dio svog bogatog iskustva i znanja. "Sa velikim nestrpljenjem isčekujem svoju prvu turneju u Bosni i Hercegovini. Imao sam do sada priliku nastupati u zemljama širom svijeta, kao i da sviram pojedinačne koncerte u svojoj zemlji. Ipak, ovo je jedinstvena prilika kojoj sam dugo težio, da realizujem turneju širom zemlje u kojoj sam rođen i gdje sam stekao osnovno muzičko znanje. Naročito me raduje činjenica da ću putujući gradovima uspjeti da kroz seriju masterclasa posvetim svoje vrijeme edukaciji mladih gitarista u našoj zemlji i svoje do sada stečeno iskustvo i znanje prenesem na iste. Vjerujem da će ovo biti jedna divna muzička priča koje će možda otvoriti jedno novo poglavlje u životu klasične muzike Bosne i Hercegovine", izjavio je Redžić.

Dobitnik je 29 internacionalnih nagrada od kojih se izdvajaju prve nagrade u Tokiju, Beču i Lisabonu. Do sada je u svojoj bogatoj karijeri odsvirao nekoliko stotina koncerata širom Europe, Azije i Amerike te nastupao u najpriznatijim svjetskim koncertnim zdanjima kao što su Concertgebouw Amsterdam, Međunarodni dom muzike u Moskvi, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall i mnogim drugim. Koncert u Mostaru podržali su Narodno pozorište Mostar, Udruženje građana CID, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i JP BH Pošta. Cijena karte za koncert u NPM-u je 7 KM, s popustom (za učenike, studente i penzionere) 3,50 KM. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a, rezervacije na broj 036/ 550 - 128, mail: [email protected] i porukom u inbox na FB stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Podsjećamo i da je u petak, 13.10. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru hit predstava NPM-a "Hotel Plaza" u režiji Admira Glamočaka. U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak i ansambl NPM-a, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen za liječenje trogodišnje Ane Rite Puljić: djevojčica boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije i jedina šansa je liječenje u Njemačkoj.