Sanel Redžić nakon uspješnih koncerta u Parizu i Sarajevu stigao u Mostar

Nakon uspješnih koncerata u Parizu i Sarajevu, majstor klasične gitare Sanel Redžić večeras u 20 sati održat će koncert u Narodnom pozorištu Mostar...

1/3
...u sklopu svoje prve bosanskohercegovačke koncertne turneje. Sanelova ideja je da pored prezentovanja svog umjetničkog programa, kojeg godinama usavršava sa profesorima sa najprestižnijih svjetskih univerziteta, svoje znanje i iskustvo prense na mlade gitariste širom Bosne i Hercegovine. Shodno tome je u svakom gradu u kojem će realizovati koncert zamišljena i realicija masterclassa sa učenicima muzičkih / glazbenih škola. Nakon sjajnog masterclassa u Sarajevu, Sanel je danas radio sa učenicima muzičkih / glazbenih škola u Mostaru, a na isti se odazvao velik broj djece.

"Vrlo sam sretan i ponosan na sve učenike koji su danas na mom predavanju. Kao i mnogo puta do sada uvjerio sam se da ova zemlja obiluje talentima, kako u kulturi tako i u svijetu klasične gitare te da je Mostar oduvijek bio rasadnik za velike talente. Drago mi je da sam svoje dugogodišnje iskustvo i znanje uspio prenijeti na svoje današnje mostarske učenike te njihovu kreativnost usmjeriti u ispravnom smjeru. Moram biti iskren i reći da je današnji čas bio samo početak jednog dugogodišnjeg procesa edukacije koju namjeravam nastaviti sa ovom divnom djecom u budućnosti", izjavio je Sanel Redžić.

Napominjemo da večerašnji koncert majstora klasične gitare Sanela Redžića počinje u NPM-u u 20 sati.
Redžić će na koncertu u Mostaru publiku odvesti na jedno muzičko putovanje kroz Italiju i Španiju i uvesti je u svijet svog najdražeg kompozitora Johanna Sebastiana Bacha.

 

12.10.2017 u 15:19