Realizacija projekta ‘Opera Blokovi’ Mostar Sig Fest

Mostar, Europska unija, izbori u Mostar, Opera Blokovi, projekti
Značaj ovog projekta je u tome da se niti jedan sličan projekat nije provodio ne samo u Gradu Mostaru nego i u cijeloj BiH pa i regiji. U naš grad nam stižu eminentni muzičari/glazbenici koji su svjetski poznati i koji su nastupali na svim velikim pozornicama širom svijeta. Oni će u sklopu projekta izvesti kratke opere "Operete" koje na zabavan, šaljiv i prije svega interaktivan i edukativan način predstavlju Operu i sve njene elemente.

U tijeku izvođenja operete javljaju se dobrovoljci iz publike koji dobivaju uloge kao i kartice na kojima je napisan dio scenarija. Ovom prilikom biti će izvedena opereta "Romeo i Julija". Tako i oni postaju integralni dio, odnosno jedan od "Blokova" u izgradnji opere.

Pored te prezentacije održati će se edukacija nastavnika - profesora muzičkog/glazbenog vaspitanja, koji će u razdoblju između 10. mjeseca tekuće i 3. mjeseca naredne godine uvježbavati pjesme i arije iz Operu "Romeo i Julija" da bi na kraju na velikoj sceni Doma "Herceg Stjepana Kosače" 24.03.2017 na završnjoj manifestaciji-koncertu njih preko 300 na sceni izveli Operu "Romeo i Julija".

Epoc iste projekte provodi u Englekoj,pogotovu u Londonu gdje su u "Royal Albert hall" izveli više opera od koji je posljednja bila opera "Machbet" a prije nje je izvedena opera "Carmen" sa horom od preko 2000 djece.

Rapored izvođenja "Opera Blokova" po školama

Pon 24-Lis-2016
11:00h
Opera Blokovi
Centar "Los Rosales" i O.Š."Mujaga Komadina". U Centru "Los Rosales. Prijevoz za učenike O.Š. oosiguran od strane organizatora

13:00h
Opera Blokovi
O.Š. "Bartol Kašić"

Uto 25-Lis-2016
10:00h
Opera Blokovi
Gimnazija"Mostar" i "Škola za djecu sa posebnim potrebama". Nastup u Gimnaziji, "Španjolska Soba"

14:00h
Opera Blokovi
IV "Osnovna Škola"

Sri 26-Lis-2016
12:30h
Opera Blokovi
VI "Osnovna Škola"

14:15h
Opera Blokovi
O.Š."Petra Bakule" i Gimnazija "Fra Grge Martića". U prostorijama O.Š.

Čet 27-Lis-2016
11:00h
Opera Blokovi
O.Š "Zalik"

13:00h
Opera Blokovi
O.Š"Silvije Strahimir Kranjčevič" i O.Š "Ivana Gundulića". Nastup u prostorijama škole "S.S.Kranjčević"