Radnica mostarske radnje "Vindija" hrabrom reakcijom spriječila pljačku

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar
Razbojnički napad dogodio se na kraju radnog vremena. Kako doznajemo, dok je u trgovinu kod TC-a Orca ulazio mršaviji muškarac s kačketom na glavi i bijelom duksericom, visine 170 cm i u dobi od 30 godina, radnica se nalazila u pomoćnoj prostoriji te je odmah pošla za pult. Samo što se okrenula, razbojnik ju je uhvatio za vrat i govorio: "Daj novac i ne gledaj mi lice!" Za to vrijeme, u ruci je nešto držao, poput spreja ili mobitela. Htio ju je oboriti na pod iza pulta, ali se žena uspjela oduprijeti i pri tome pokušavala uzeti ključ koji se nalazio u blagajni. Razbojniku se valjda učinilo da netko nailazi pa ju je pustio i pobjegao. Nakon što je istrčala vani, trgovkinji je u pomoć priskočila slučajna prolaznica, ali tu dolazi do novog šoka, piše portal pogled.ba.

 

Prolaznica je nazvala dežurnog policajca PU Mostar, koji je, umjesto brze reakcije, tražio osobne podatke pozivatelja. Trgovkinja mu je pokušala objasniti da je bila žrtva napada, ali je bio uporan. Tek tada ju je uhvatio strah i pala je u nesvijest, a u pomoć su priskočili i ostali građani koji su se vraćali s mise iz obližnje crkve. Prolaznica je nastavila razgovor s policajcem, da bi se ubrzo, uslijed nesporazuma oko žurnosti i lokacije, posvađali oko toga tko je od njih dvoje pravi Mostarac. (!?)

Policija se naknadno dala u potragu za, kako nam kažu, 30-godišnjim mladićem ‘s pravilnim crtama lica'. Upravo takvo se spominjalo i za prošlotjednog istovjetnog napada u trgovinu Perutina ptuj, između PU Mostar i X. OŠ, gdje je počinitelj radnicu uhvatio za vrat pa uspio oboriti na pod te otuđiti 850 maraka.
Također, istovjetan se opis razbojnika pojavljuje i u četiri posljednje pljačke ljekarne, gdje je, sumnja se, imao pomagača.

Inače, prijavljeno je i razbojstvo u poslovnici Lutrije BiH, gdje je, uz pomoć pištolja, otuđeno oko 1000 maraka. Konačno, da Mostarci više nemaju mira ni u groblju, uvjerila se i jedna žena kojoj je netko usred dana na Šarića haremu s vrata otrgnuo zlatni lančić i pobjegao u nepoznato.