Radio Vatikan: O Međugorju nije donesena nikakva odluka!

Medjugorje
...Tiskovnoga ureda Svete Stolice, objavio je kratak odgovor. Posljednjih su se dana čule glasine o mogućem imenovanju apostolskoga administratora za svetište u Međugorju, koji bi njime upravljao odgovarajući izravno Svetoj Stolici. Riječ je o jednoj od mogućnosti koje se razmatraju, ali još nije donesena nikakva odluka.
Stoga je prerano govoriti o tomu kao o već odlučenom smjeru ili kao o skoroj odluci - stoji u odgovoru patra Lombardija, prenosi Radio Vatikan .

Podsjećamo, u subotu je zagrebački Večernji List objavio informaciju kako je Papa Franjo odlučio da Vatikan preuzima upravljanje Međugorjem. Ovakve i slične vijesti već su se ranije objavljivale u medijima.

Iako se ljudima žuri doznati što Vatikan službeno misli o Međugorju, to se najvjerojatnije neće dogoditi u skoro vrijeme. Ipak, senzacionalizma i tendecioznih naslova vezanih za međugorsko svetište neće nedostajati ni u budućnosti. Nekad su za to krivi novinari željni senzacije, a isto tako ponekad i mi sami "dodamo ulja" na vatru.

Brotnjo.info