Prof.dr.sc Mario Vasilj: Prepoznajemo važnost i potrebu glazbenog studija

prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, Vladimir Šoljić, Mario Vasilj, čestitka, prof.dr.sc Mario Vasilj, Ana Marija Dedić
Osim brige o sadašnjim studentima, FPMOZ veliku pažnju posvećuje i budućim studentima kako bi ih što bolje upoznao sa studijima koje ovaj fakultet nudi. Upravo, jedna takva manifestacija su i "2. dani otvorenih vrata studija glazbene umjetnosti", koja će se održati u prostorijama FPMOZ kampusa u Rodoču. Manifestacija počinje sutra, a održat će se i 11. te 15. travnja.

Predstavljanje studija

- Prepoznajemo važnost i potrebu glazbenog studija i želimo podići razinu nastave. Ovim danima otvorenih vrata želimo pokazati studentima kako znamo i hoćemo. Smatram da su prvi dani otvorenih vrata koji su održani prošle godine prošli odlično. Tada je došlo mnoštvo studenata koji žele studirati kod nas, kazao je prof.dr.sc Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a koji će otvoriti manifestaciju "2. dani otvorenih vrata" sutra s početkom u 12 sati. No, prije otvaranja ove manifestacije održat će se dvije radionice. Jedna od njih je violina, a druga flauta. Osim tih radionica, zakazane su radionice solfeggia te teorija glazbe, dok će se 11. travnja održati radionica solo pjevanja, a 15. travnja radionica glasovira. Sve te radionice održat će uvaženi profesori koji će zajedno sa sadašnjim studentima prezentirati rad, ali i pomoći budućim studentima da dobiju odgovore na sva pitanja vezana uz studije. Važno je naglasiti kako su sve radionice besplatne, te budući studenti na njih mogu povesti svoje prijatelje kako bi i njih upoznali s radom studija.

Važnost radionice

- Glazbena kultura nije poziv na osnovi kojeg biste vi rekli da ćete ostvariti svoju egzistenciju, ali mi smo napravili korak naprijed kako bi se prepoznala kvaliteta studija, naglasio je Vasilj, navodeći kako u idućem razdoblju također planiraju mnoštvo novih aktivnosti, s ciljem promocije studija i fakulteta.

Dnevni list