Prihvaćena ostavka ministra unutarnjih poslova HNŽ-a Marija Šulente

Denis Lasić
On je, kako je to novinarima pojasnio premijer HNŽ, Denis Lasić (HDZ BiH) za sve što se dogodilo u Mostaru osjetio moralnu odgovornost i krivnju, a daljnja procedura o njegovoj ostavci zavisit će od Skupštine HNŽ.

Također, Lasić je rekao da je MUP dobio dodatnu snagu budući da je Dragan Brkić na period od 30 dana imenovan za v.d. policijskog komesara.

- Duboko smo svjesni da je mirni prosvjed iskorišten od grupe huligana koji su se po samo njima znanim uputama i razlozima odlučili za potpunu devastaciju niza objekata u Mostaru. Određeni objekti su preskočeni, da li se u tome krije određena poruka, pokazat će vrijeme. Apelirao bih na građane i medije da se učini dodatni napor da se situacija stabilizira, jer ovakva nikome nije dobrodošla. Ova vlada uvijek otvorena za razgovore - istakao je Lasić.

Na  pitanje koji su to objekti "preskočeni", Lasić nije ponudio konkretan odgovor, ali je naveo da se "pored određenih objekata koji su puno krivlji za situaciju mirno prolazilo".

Također, na pitanje da li osjeća odgovornost i hoće li vlada podnijeti ostavku, Lasić je kazao: « Osjećamo krivnju zato što je sve otišlo u ovakvom smjeru, a nikakav problem nije moja ostavka, ako je to rješenje svih problema u županiji».

Gradska uprava Mostara, zbog izvanrednih okolnosti, do daljnjeg neće raditi, a uposlenici će biti na neplaćenom godišnjem odmoru. Radit će civilna zaštita i vatrogatstvo te dio uposlenika, kako bi sačuvali imovinu. To je danas nakon izvanrednog Kolegija izjavio gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić (HDZ BiH) koji je, kazavši da je tužan zbog svega što se desilo, zamolio građane da se urazume.

Ovo je vandalizam, ovo nisu mirni prosvjedi, jer ovo je bilo ciljano da se u Mostaru u jednoj multietničkoj sredini napravi problem. Ukoliko se ponove nemili događaji sazvat ćemo stožer civilne zaštite da proglasimo izvanredno stanje - kazao je Bešlić.

O nastalim štetama nije mogao govoriti, kazavši da je zaključeno da se angažiraju sudski vještaci.
Također, na pitanje da li se osjeća krivim za stanje u Mostaru, budući da su ga demonstranti prozivali, odgovorio je da «nema zapreka da ljudi kažu šta je do mene».