Predstava Mire Gavrana „Paralelni svjetovi“ na zatvaranju Mostarskog proljeća

Mostarsko proljeće
Time, ujedno, završavaju i ovogodišnji Dani Mire Gavrana u Mostaru.
Redatelj predstave je Goran Golovko, a dramaturg Jasen Boko.

Uloge:
ADAM, sveučilišni profesor Trpimir Jurkić
SUZANA, njegova supruga Nives Ivanković
VERA, psihijatrica Arijana Čulina
PETAR, Adamov brat Elvis Bošnjak
MARTA, njegova supruga Tajana Jovanović
Anastasija Jankovska, Zorana Kačić Čatipović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marjan Nejašmić, Banić, Nenad Srdelić, Vicko Bilandžić, Goran Marković, Pere Eranović, Andrijana Vicković, Joško Cikatić, Andrija Ječmenjak...

Sponzor večeri je HT ERONET, a pokrovitelj Splitsko-dalmatinska županija.

O PREDSTAVI...
Paralelni svjetovi, drama našeg najpopularnijeg i najizvođenijeg dramatičara M. Gavrana, priča je o ljudima koji prolaze kroz krizu srednjih godina i intimne turbulencije koje to iskustvo nosi. Adam, sveučilišni profesor ekonomije, s dijagnozom disocijativne fuge (poremećaja kod kojeg bolesnici zaborave prethodni i nastavljaju živjeti neki sasvim novi život), bježi od obitelji i posla, te luta Hrvatskom živeći neki svoj paralelni svijet. Kako je taj svijet za njega bolji, pošteniji i iskreniji od onoga iz kojeg je pobjegao, odbija se vratiti u sigurnost onoga starog, sigurnog i poznatog svijeta.
Miro Gavran jedan je od najplodnijih, a svakako najizvođeniji hrvatski dramski autor čije se predstave igraju na pozornicama širom svijeta. Paralelni svjetovi njegov su 37. dramski tekst, a za razliku od ostalih drama iz njegova opusa, donose nam velik broj, čitavu galeriju likova vezanih za Adama, središnji lik drame.
Ulaz: 10 KM, a ulaznice se mogu kupiti u uredu Matice hrvatske, na infopultu Mepas Malla i u Kosači.