Predstava HNK Mostar „Ljepotica iz Leenanea“ u srijedu 04.06.2014. na Maloj sceni kazališta

Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar, Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar
Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.
Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.
Scenograf predstave je Matko Vekić, kostimografkinja Mirta Vekić a autor glazbe je Andrijan Zovko.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: [email protected].

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.