Predstava „Ajmo na fuka“ dio projekta PRO-budućnost u organizaciji Catholic Relief Services i USAID-a

ajmo na fuka, Posušje, ajmo na fuka, HNK Mostar
...bit će odigrana u srijedu 13.07.2016. u 20 sati na Maloj sceni HNK Mostar. U predstavi igraju glumci: Saša Oručević i Robert Pehar.
Predstava je do sada uspješno gostovala u Sarajevu, Tuzli, Posušju, Gornjem Vakufu/Uskoplju te u Češkoj republici u Pragu i Brnu.

„Ajmo na fuka" je prvi je zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Predstava je postala dio projekta PRO budućnost koji se realizira u organizaciji Catholic Relief Services i USAID-a. Projektom je predviđeno gostovanje predstave u brojnim mjestima u BiH što će biti realizirano već početkom slijedeće kazališne sezone. Prvo izvođenje predstave u okviru projekta bilo je u Gornjem Vakufu/Uskoplju a drugo će biti upriličeno na Maloj sceni HNK Mostar sutra. Predstava će biti odigrana za mlade iz Pro budućnost zajednica koji se od 08.07. do 15.07. nalaze u Mirovnom kampu u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus" u Potocima kod Mostara. Budući ima još nešto slobodnih mjesta ukoliko ima zainteresiranih za predstavu mogu se javiti za rezervaciju ulaznica na broj telefona 063 317 348 ili putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Ulaz je besplatan.