Predsjedništvo mostarske Hvidre na sastanku s članovima Uprave i NO-a Aluminija

hvidra aluminij sastanak
Predsjednik Hvidre Mostar Miro Šunjić, zajedno sa suradnicima Marinom Ćorićem, Ivanom Bevandom, Davorom Galićem i Željkom Mikulićem, kao čelnik jedne od najutjecajnijih udruga građana u BiH, predložio je organiziranje ovoga susreta, s ciljem upoznavanja Hvidre i njezina šireg članstva sa stanjem u najvećemu gospodarskom subjektu ovoga podneblja koji je, ponovljeno je, motorom razvitka cjelokupne BiH.

- Aluminijeva uprava i svi njegovi djelatnici imaju punu potporu naše organizacije, jer čine nevjerojatno hrabar iskorak u odnosu na stanje u kojemu se Aluminij nalazio proteklih godina, a koje mi s posebnim zanimanjem pratimo. Aluminij je tvornica od presudne važnosti za naš narod, za Mostar i Hercegovinu, jer snažan Aluminij znači i snažno domaće gospodarstvo, znači zaustavljanje iseljavanja mladih, stabilno punjenje gradskoga, županijskoga i federalnoga proračuna. No, slušajući izlaganje direktora Gadžića o viziji Aluminijeve budućnosti u smislu otvaranja novih pogona za daljnju preradu mostarskoga metala, sutrašnjica ovoga diva jamči i nova radna mjesta za našu djecu, odnosno bolju sutrašnjicu za sviju nas - kazao je predsjednik Šunjić, nakon što je Hvidrino izaslanstvo prvi čovjek Hercegovačkoga diva upoznao s osjetnim pomacima koji su u Aluminiju napravljeni u proteklih dva mjeseca, a koji će tvornici osigurati pozitivno poslovanje u 2017. godini, nakon punih osam godina stalnoga poslovanja s gubitkom.

Gadžić je poručio kako ga raduje to što se javnost u ovolikoj mjeri zanima za Aluminij, njegov oporavak i ponovni rast.

- Osobito me veseli osjetiti toliku emociju, vezanost za Aluminij i ushićenje kada kažemo kako ćemo dogodine izići iz krize. Čelnicima Hvidre govorio sam o Planu strateškoga restrukturiranja našega poslovanja, revidiranim ugovorima s dobavljačima i kupcima, o novomu načinu kupovine električne energije, mjerama štednje, ali i o naslijeđenim višemilijunskim dugovanjima, o planu vraćanja Aluminijevih proizvodnih pogona u puni kapacitet, te o strategiji širenja naše proizvodne ponude na proizvode s višim stupnjem obradbe i s višom dodanom vrijednošću, čiji će plasman olakšati upravljanje rizicima koje nose burzovna kretanja cijena. Ovi ljudi predstavljaju osobito osjetljivu populaciju naših sugrađana i prema njima osjećam posebno poštovanje, ali i odgovornost, ne gubeći iz vida činjenicu u kojoj su mjeri oni, u najtežim vremenima, zadužili sviju nas. Našom je zadaćom danas odužiti im se boljim i stabilnijim životnim uvjetima, a oporavkom Aluminija upravo to postižemo -komentirao je Gadžić.

Sastanak je završen službenim pozivom cjelokupnoj Aluminijevoj upravi na završnicu tradicionalnoga Hvidrina malonogometnog turnira 2016. godine, uz posebnu napomenu kako je Hvidra Mostar uvijek na Aluminij gledala kao na strateški subjekt koji ovaj dio države, pa i državu u cjelini, vuče naprijed, u što, nakon ovoga susreta, samo još čvršće vjeruju.