FOTO  Predsjednik FBiH svečano otvorio Sveučilišnu knjižnicu Sveučilišta u Mostaru

FPMOZ, Mario Vasilj, Ljerka Ostojić, Sveučilište Mostar, Marinko Čavara, Marinko Čavara, Mostar, Sveučilište Mostar
Rektorica Ostojić zahvalila se predsjedniku FBiH na dolasku i upoznala ga sa aktivnostima Sveučilišta u Mostaru. Istakla je da je odluka o akreditaciji Sveučilišta u Mostaru potvrda da Sveučilište ispunjava kriterije koji su usklađeni s europskim standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju.

„Odluka o akreditaciji je dugo očekivana i službena potvrda kvalitete našeg Sveučilišta, zajedničkog djelovanja svih fakulteta, djelatnika, sadašnjih i bivših studenata. Time se omogućilo svakom našem studentu jednaka vrijednost diplome s ostalim europskim sveučilištima.", istakla je rektorica Ostojić."

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo radom Sveučilišta i čestitao rektorici Ostojić na postignutim rezultatima. Ocijenio je da je Sveučilište u Mostaru jedno od najkvalitetnijih sveučilišta u BiH koje je od velike društvene važnosti. Obzirom da je Sveučilište u Mostaru jedino sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH, predsjednik FBiH istakao je značaj sveučilišta za hrvatski narod u BiH.

„Obveza svih nas koji obavljamo dužnosti u institucijama vlasti na svim razinama je da osiguramo što bolje uvjete za funkcioniranje Sveučilišta u Mostaru.", istakao je predsjednik FBiH."

Prilikom posjete, upriličen je i obilazak Kampusa II gdje je predsjednik FBiH svečano otvorio novi objekt Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Mostaru.

Pri samom kraju posjete, predsjednik FBiH obišao je prostorije Fakulteta prirodoslovno - matematičkih znanosti u pratnji dekana, prof.dr.sc. Marija Vasilja.