Poznatom mostarskom slikaru lopovi ukrali djela vrijedna pola milijuna KM!

jusuf nikšić, slikar, pljačka, krađa, jusuf nikšić
Počela istraga

Kako nam je kazala načelnica Odjela kriminalističke policije PU Mostar Borika Primorac, slučaj je prijavljen u nedjelju navečer, a vrijednost Nikšićevih radova procjenjuje se, kako je navela, na pola milijuna maraka!

Prema njenim riječima, policija ima određene informacije u svezi ove pljačke, ali u cilju istrage, u javnost ih ne može iznositi.

Da je Nikšićev atelje obijen, primijetio je, također, slikar Adem Ado Husković koji je vidjevši da su, kako nam je rekao, vrata rezana, odmah pozvao policiju.

Njegov atelje je odmah do Nikšićevog, kao i Ibrahima Novalića, a Husković smatra da su pljačkaši, vjerovatno, znali da "Jusa rjeđe dolazi u atelje".

Obijena vrata

- Što da vam kažem? Živimo u gradu koji se, zna se kako ophodi prema likovnim umjetnicima. Uzeli su mi sve slike koje sam u lipnju izlagao u Sarajevu, njih 35, ali i pet-šest vrlo za mene važnih, koje, inače, ne izlažem - rekao nam je Nikšić.

Neslužbeno doznajemo da su vrata obijena pajserima.

Slike na crnom tržištu?

U Mostaru se, nakon pljačke Nikšićevog ateljea, špekuliralo da su njegova djela već završila na crnom tržištu.

Zanimljivo je da su se pljačkaši odlučili na ovakav poduhvat, budući da se atelje nalazi odmah pored ceste te da im je za sve radove, vjerovatno, trebao veći automobil.

Dnevni avaz