Potpisan Memorandum o razumijevanju za postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog

Potpisan Memorandum o razumijevanju za postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog

... upriličeno je danas u Gradskoj upravi Mostara.

Memorandum su potpisali rezidentni koordinator UN -a u BiH Yuri Afanasiev i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Gradonačelnik Bešlić zahvalio je UNDP-u na još jednom projektu koji realizira u Mostaru, a čime je potvrđena i nastavljena dobra suradnja. Izrazio je nadu kako će uskoro biti riješen i uredski prostor za regionalno središte UNDP-a u Mostaru, čime će biti omogućena još bolja suradnja, kako s Mostarom, tako i s drugim općinama na području Hercegovine. 

Koordinator Afanasiev je kazao kako je vrlo sretan što će se ovaj projekt rasvjete realizirati jer on čini cjelinu sa Španjolskim trgom. Ranije nije bilo sredstava da se on uradi, pojasnio je on, te izrazio uvjerenje kako će građani Mostara pozitivno reagirati na jedan suvremeno uređeni prostor, kao što je to i sa Španjolskim trgom.
U ulici NŠZ će se instalirat 34 svjetiljke s poboljšanim ekološkim i ekonomskim karakteristikama po pitanju energetske učinkovitosti. Ukupna vrijednost projekta, koji treba biti gotov do konca ove godine, je 100.000 KM, a u potpunosti je financiran sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske.