Posjeta Vijeća mladih veleposlanstva SAD-a u BiH FMOD-u

fpmod, posjet, Gordan Radić
...istraživačice Vijeća mladih veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini s dekanom Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Hercegovina, dr.sc. Gordanom Radićem u sklopu projekta vezanog za sveučilišta i njihovo djelovanje u Bosni i Hercegovini nazvanog „Univerziteti.ba.".

Tema susreta bilo je istraživanje koje obavlja Vijeće mladih veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini u sklopu gore navedenog projekta, a sve vezano za djelovanje i aktivnosti koje provodi Vijeće u suradnji s visokoškolskim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Dekan Radić je izrazio osobito zadovoljstvo što je istraživačica Vijeća mladih veleposlanstva SAD-a Vanja Ateljević odabrala za prvi susret u ljetnom semestru u Hercegovini baš Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Hercegovina i sa zadovoljstvom konstatirao da će Fakultet na čijem je čelu vrlo rado surađivati, na ovom i svim projektima koji donose napredak i dobrobit visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, a posebno projektima potpomognutima od strane Sjedinjenih američkih država, jer je i sam tijekom studiranja sudjelovao u projektima organiziranim od strane SAD-a, za koje ima samo riječi hvale.

U razgovoru s dekanom Radićem gđica Ateljević je istaknula važnost i nužnost reformi u procesu visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini te da projekt „Univerziteti.ba." može biti kotač zamašnjak reforme visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini koje svi očekuju.

Ispred Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Hercegovina dekan Radić se zahvalio na ukazanom povjerenju i naznačio važnost da se putem ovog projekta omogući slobodan, neovisan i otvoren pristup informacijama u svezi studiranja i najboljim programima koji se nude na sveučilištima diljem Bosne i Hercegovine, bez obzira radi li se o visokoškolskim institucijama utemeljenim od strane države ili privatnika, jer činjenica da je netko utemeljen od strane države ili privatnog kapitala ne može biti mjerilo kvalitete i izvrsnosti, već se to može vidjeti temeljem zadovoljavanja potrebnih akademskih i tehničkih standarda od strane visokoškolske insitucije.

Daljnja suradnja Vijeća mladih Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini i Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije odvijati će se sukladno na ovom sastanku usuglašenom planu.