Posjeta uprave i predsjedništva sindikata EP HZHB HE Mostar

HE Mostar, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Predsjedništva Nezavisnog sindikata, Federacija BIH, investicije, EPHZHB, modernizacija opreme elektrane
Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Predsjedništva Nezavisnog sindikata uposlenika EPHZHB danas su boravili na hidroelektrani Mostar.

Nakon obilaska pogona HE Mostar održan je zajednički sastanak na kojemu se razgovaralo o suradnji i pitanjima koja su regulirana Kolektivnim ugovorom elektroprivrednih djelatnosti u Federaciji BiH i drugim važećim zakonskim propisima koja tretiraju radno pravne odnose.

Nije slučajno da je upriličena posjeta upravo HE Mostar, budući se ove godine navršava 25 godina od puštanja u rad sva tri njezina agregata. Ovo je i povod za tiskanje posebne brošure o hidroelektrani, čija je priprema u završnoj fazi.

Inače, ova je hidroelektrana s danom 1. listopada ove godine, ostvarila proizvodnju od 233 GWh električne energije čime je ispunila godišnji plan proizvodnje za 2013. godinu.

Osim poslova redovitog održavanja, i na toj su hidroelektrani dosada izvedeni brojni revitalizacijski poslovi na modernizaciji opreme elektrane i samog rada pogona.
Tako je u prošloj godini urađen remont turbine na agregatu broj 3., a trenutačno se izvode remontni radovi na generatoru toga agregata. Vrijednost te investicije je oko 700.000,00 KM, a radove koji bi trebali biti završeni do kraja listopada tekuće godine, izvodi tvrtka Končar - generatori i motori iz Zagreba.

Izvor: ljubuski.net