Pomozimo Mostarkama u borbi s opakom bolešću

Mostar, RAK, karcinom

Nakon što je Haska oboljela od teškog oblika raka jetara koji je metastazirao na pluća, njezinoj kćeri Đeniti je prije dva mjeseca rak dijagnosticirana na maternici. Tešku obiteljsku dramu njih dvije proživljavaju jedna s drugom. Apel za prikupljanje novčane pomoći do sada nije urodio plodom. Uz njih je nekolicina njihovih vjernih prijatelja. Obje vode tešku bitku za život.

Četrdesetdevetogodišnja Dženita je udovica i samohrana majka dvoje djece. Njezin suprug je poginuo u ratu. Đenita je od tada svoj život posvetila svojoj djeci i borbi da im priušti sretan život.

Teška bolest dovela ju je dotle da nije sposobna raditi pri čemu je primorana tražiti pomoć od dobrih ljudi. Majka Haska prima minimalnu mirovinu od 300 maraka koja nije dovoljna ni za osiguravanje osnovnih potrepština koje su joj nužne za prehranu, dodatne lijekove i život u teškoj bolesti.

Iscrpljujuće kemoterapije

S Haskom i Đenitom nismo mogli izravno stupiti u kontakt jer su u samo dva dana obje prošle još jednu kemoterapiju nakon koje su znatno iscrpljene. Njihova susjeda Aida Behmen Buhovac, koja nesebično pomaže oboljelim Mostarkama, istaknula je kako su naše sugrađanke napuštene od društva. Mjesecima njihovi prijatelji vode kampanju prikupljanja novčanih sredstava, na što se javnost nije skoro nikako odazvala. Istina je da postoji nekoliko bližih prijatelja koji im često pomažu, ali njima je za ovu borbu potrebno mnogo više.

"Napravili smo Facebook stranicu na kojoj apeliramo za pomoć oboljeloj Đeniti, ali, nažalost, ljudi samo lajkaju statuse, a nikako ne doprinose. Iskreno mi je žao što su naše sugrađanke odbačene od društva koje bi trebalo imati sluha kada je u pitanju bolest. Njima je potreban novac, hrana i alternativna medicina jer nisu u mogućnosti raditi i sebi priskrbiti lijekove, čajeve", istaknula je Behmen Buhovac, dodavši da je svaki oblik pomoći dobrodošao.

Pozitivan duh

Iako su kemoterapije dugotrajne i iscrpljujuće, Đenitin duh još nije klonuo. Nada se skorijem ozdravljenju i vraćanju normalnom životu. Redovito se zahvaljuje preko statusa na svom Facebook profilu svim prijateljima koji je podržavaju na bilo koji način, pa je tako u jednom od svojih statusa poručila:

"Moja želja je dočekati dan kada ću na status staviti jedno veliko srce i napisati: 'Pobijedila sam' i skupiti sve prijatelje i poznanike koji su bili uz mene i zapjevati s njima ispod Carinskog mosta gdje sam provela najljepše dane djetinjstva. Hvala vam od srca i laku noć, prijatelji moji", napisala je Đenita. Vidno iscrpljenoj Đeniti jednokratnu pomoć u obliku proizvoda za alternativno liječenje uručili su članovi Udruge "Zajedno za Mostar", koji su poručili svim građanima Mostara da se odazovu akciji i pomognu majci i kćeri. Đeniti i njezinoj majci možete pomoći uplatom novca na UniCredit bank d.d.

Tekući račun:40167433000

IBAN: BA393381302848703379

PAY PAL račun: [email protected] . Sve odgovore na moguća pitanja možete dobiti na broj 063/406-589 Aida Behmen Buhovac