FOTO  Pomoć studenata stigla u Posavinu

Humanitarna akcija
Tako je humanitarna predstava održana u ponedjeljak, bila i više nego rasprodana, a danas je i prva prikupljena pomoć stigla u Orašje i Odžak, točnije u ogranke Crvenog križa u ovim mjestima. Naime, predstavnici Zbora, na čelu s predsjednikom, Vedranom Biokšićem, dostavili su puna dva kombija artikala, što hrane, odjeće, higijenskih proizvoda. Također, u Orašje su stigli i prvi volonteri Zbora, pet studenata, koji će tamo provesti pet dana.

Akcija se naravno nastavlja. Prikupljanje pomoći traje još danas i sutra, na sportskom (vojničkom) igralištu, od 10-18sati, dok će prodaja karata za humanitarni koncert Zabranjenog pušenja, početi sutra na nekoliko lokacija u gradu. Tim povodom, pripremljen je i mali performans u sklopu kojega će kampus Sveučilišta dobiti novi grafit na nekorištenom objektu između Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Akcija će trajati od 10:00 do 14:00 sati, te svi zainteresirani građani mogu doći, pratiti nastanak grafita, dati svoj prilog u humanitarne svrhe, te naravno kupiti ulaznicu za koncert, po cijeni od 8KM.

Studentski zbor se zahvaljuje svim fakultetima, rektorici Ostojić, svima građanima koji su dosad doprinijeli akciji, medijima, te posebno sljedećim udrugama i njihovom volonterima: HSPF, EGEA, Klub mladih pedagoga, Bohemsa, Zamfis, FSEF, HSSA, Aiesec, Elsa, IACES, IAESTE, Debatni klub, Minores, Moj grad te Frama Mostar.